Secrete de frumusete din Egiptul antic/ Beauty secrets of ancient Egypt

egipteana

Mereu vom asocia Egiptul antic cu frumusetea si stralucirea.  Este putin probabil ca cineva sa nu fi auzit de Cleopatra sau Nefertiti. Frumoasele regine ale Egiptului, foloseau diverse creme, tratamente si masti pentru a isi pastra fermitatea pielii si accentua frumusetea.

Vrei sa te simti ca o regina a Nilului? Atunci continua sa citesti si vei descoperi secretele de frumusete ale Egiptului antic!

 

1. Sare de mare

Sarea de mare era considerata un ingredient esential in ritualurile de frumusete. Sarea din Marea Moarta are proprietati naturale de vindecare si era folosita ca un revitalizant pentru piele ce oferea stralucire si suplete. Se spune ca, Cleopatra a facut un drum lung, din Egipt pana la Marea Moarta, doar pentru a se scalda.  Apa din Marea Moarta contine concentratii mari de minerale care hranesc pielea si ajuta la lupta impotriva afectiunilor cutanate.

 

2. Aloe Vera

Aloe Vera juca un rol important in rutina de frumusete din Egiptul Antic. De la ingrijirea pielii pana la ingrijirea parului, aceasta planta suculenta era extrem de apreciata de egipteni. Ei chiar o foloseau si in alimentatie pentru a imbunatati digestia si a scadea in greutate.

miere

3. Numai lapte si miere!

Laptele si mierea stateau la baza multor ritualuri de frumusete. Cleopatra obisnuia sa faca baie in lapte de capra si miere. Laptele contine  acid lactic care indeparteaza celulele moarte ale pielii. Mierea are un puternic efect antiseptic in timp ce catifeleaza si hraneste pielea.

Femeile combinau laptele cu mierea pentru a crea masti de fata cu un efect puternic hidratant.

 

4. Avocado

Femeile din Egiptul antic erau foarte preocupate de umflaturile de sub ochi si  foloseau felii de avocado pentru a scapa de ele.

 

5. Praful de copt

Femeile obisnuiau sa isi exfolieze fata cu un amestec realizat din praf de copt si miere.

 

6. Cafea

Incearca si tu aceasta reteta din egiptul antic pentru un scrub facial! Amesteca trei linguri de cafea cu o lingurita de ulei de nuca de cocos si o lingurita de miere. Acest amestec va curata si inmuia pielea, lasand-o  extrem de fina.

 

7. Ulei de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai cunoscute secrete de frumusete egiptene. Femeile egiptene foloseau acest ulei pentru a lupta impotriva semnelor de imbatranire, dar si datorita calitatilor acestui ulei de a hidrata  si inmuia pielea, precum si parfumului placut.

 

8. Seminte de schinduf

Femeile din Egiptul antic foloseau masti din seminte de schinduf  pentru a-si pastra fata delicata si neteda. De asemenea credeau ca ceaiul din seminte de schinful poate mari dimensiunea sanilor.

9. Aur

Egiptenii nu foloseau acest metal doar pentru podoabe. Ei foloseau aurul si ca terapie pentru piele. Aurul a fost folosit pentru proprietatile sale curative si antibacteriene.

 

10. Uleiuri esentiale

Pentru a isi mentine igiena, femile foloseau o multime de uleiuri aromatice. Cele mai populare erau uleiurile de tamaie si smirna.  Uleiuri precum cel de susan, ricin sau moringa erau folosite pentru a lupta impotriva ridurilor si pastra tineretea.

 

11. Apa de trandafiri

Cleopatra folosea apa de trandafiri cu regularitate pentru fata si a se imbaia in ea. Ea considera apa de trandafiri ca fiind secretul ei de frumusete.

12. Ingrijirea parului

Egiptenii acordau o importanta aparte ingrijirii parului. Iata cateva secrete pentru a avea un par frumos, ramase din Egiptul antic:

 • Foloseau o masca de par pentru intarirea parului facuta cu lapte de cocos si ulei de masline extra virgin incalzit;
 • Uleiul de rozmarin, uleiul de ricin si uleiul de migdale au fost folosite pentru stimularea cresterii parului;
 • Uleiul de nuca de cocos, uleiul de Shea sau untul de cacao au fost folosite ca geluri de par, pentru a isi aranja parul si face coafura mai rezistenta.

 

13. Henna

Egiptenii foloseau henna pentru a da unghiilor o culoare in tonuri galben-rosii.

 

14. Body Sugaring

Se pare ca egiptenii antici au descoperit aceasta tehnica, atat de populara in zilele noastre. Acest concept, pentru indepartarea parului nedorit,  scoate parul chiar de la radacini. Mai putin dureros decat epilarea cu ceara, acest procedeu aduce si alte beneficii precum exfolierea.

 

15. Machiajul

 • Ocrul rosu: Femeile egiptene obisnuiau sa foloseasca acest pigment natural pentru a isi colora buzele si obrajii intr-o nuanta superba de rosu. Ocrul rosu este cel mai rosu pigment de pe pamant, continand oxid de fier hidratat. Ocrul era macinat fin si amestecat cu apa, apoi era aplicat cu o perie pe buze si fata.
 • Kohl:  Unul din cele mai cunoscute si iubite produse care au rezultat din cultura egipteana este khol-ul. Vopseaua de ochi Galena( denumita mai tarziu Khol in araba) era foarte pupulara in Egiptul antic. Khol-ul a fost facut din metale grele cu concentratii ridicate de saruri de plumb. Desi plumbul poate fi periculos, egiptenii au procesat si filtrat materialele timp de pana la 30 de zile inainte de a crea prototipul de eyeliner. Nivelul scazute de plumb ramas proteja ochii de razele puternice ale soarelui si stimula capacitatea pielii de a lupta impotriva infectiilor! Egiptenii au fost, de asemenea, primii care au adus conceptul de cat eye pe care il indragim astazi atat de mult.
 • Migdale arse: Egiptenii au descoperit o modalitate excelenta de a colora in mod natural spancenele. Femeile foloseau migdale arse pentru a colora in negru sprancenele si a le umple.
 • Sofranul: Acest condiment obtinut din floarea plantei Crocus Sativus, era aplicat pe pleoapa ochiului ca un fard natural.
 • Mascara: DA! Femeile egiptene foloseau mascara.  Acesta mascara primitiva era, de fapt, khol dizolvat.
 • Machiajul ochilor:  Femeile obisnuiau sa isi prelungeasca machiajul ochilor spre tample, pentru a le da forma migdalei. Culorile preferate erau negrul si verdele, iar khol-ul era folosit din abundenta. Fardurile verzi si albastre erau preferate in Egiptul Antic si erau aplicate pe toata pleoapa superioara pana sub spranceana.

 

frumusete egipteana

 

English:

We will always associate ancient Egypt with beauty and shine. It is unlikely that someone has not heard of Cleopatra or Nefertiti. The beautiful queens of Egypt used various creams, treatments and masks to keep the firmness of the skin and accentuate beauty.

Do you want to feel like a queen of the Nile? Then continue to read and discover the beauty secrets of ancient Egypt!

 

1. Sea salt
Sea salt was considered an essential ingredient in beauty rituals. Dead Sea Salt has natural healing properties and was used as a revitalizing skin that offered natural shine and suppleness. It is said that Cleopatra made a long journey from Egypt to the Dead Sea, just to bathe. Dead Sea water contains high concentrations of minerals that nourish the skin and help fight cutaneous conditions.

 

2. Aloe Vera

Aloe Vera plays an important role in the ancient Egyptian beauty routine. From skin care to hair care, this succulent plant was highly appreciated by the Egyptians. They even used it in the diet to improve digestion and weight loss.

3. Only milk and honey!

Milk and honey were the basis of many beauty rituals. Cleopatra used to make bath in goat’s milk and honey. Milk contains lactic acid that removes dead skin cells. Honey has a powerful antiseptic effect while softening and nourishing the skin.

Women combine milk with honey to create face masks with a strong moisturizing effect.

 

4. Avocado

The women of ancient Egypt were very preoccupied with the eye puffiness and used avocado slices to get rid of it.

 

5. Baking soda

Women used to exfoliate their face with a mixture made of baking powder and honey.

 

6. Coffee

Try this antique Egyptian recipe for a facial scrub! Mix three tablespoons of coffee with a teaspoon of coconut oil and a teaspoon of honey. This blend will clean and soften the skin, leaving it extremely smooth.

cafea

7. Almond oil

Almond oil is one of the most famous Egyptian beauty secrets. Egyptian women used this oil to fight signs of aging, but also because of the qualities of this oil to moisturize and soften the skin as well as the pleasant fragrance.

 

8. Fenugreek seeds

The women of ancient Egypt used masks from fenugreek seeds to keep their delicate and smooth face. They also believed that tea from this seeds may increase the size of the breasts.

 

9. Gold

The Egyptians used this metal not only for ornaments. They also used gold as skin therapy. Gold was used for its curative and antibacterial properties.

 

10. Essential oils

To maintain hygiene, the females used a lot of aromatic oils. The most popular were incense and myrrh oil. Oils such as sesame, castor oil or moringa were used to fight wrinkles and keep youth.

11. Rose water

Cleopatra regularly used rose water for her face and drank in her. She considers rose water as her secret of beauty.

 

12. Hair Care

The Egyptians give special importance to hair care. Here are some secrets to have beautiful hair, an inheritance from ancient Egypt:

 • They used a hair mask to strengthen hair made with coconut milk and extra virgin olive oil;
 • Rosemary oil, castor oil and almond oil have been used to stimulate hair growth;
 • Coconut oil, Shea oil or cocoa butter have been used as hair gels, for hair styling and make the hair more resistant.

 

13. Henna

Egyptians used henna to give the nails a color in yellow-red tones.

 

14. Body Sugaring

It seems that the ancient Egyptians have discovered this technique, so popular nowadays. This concept, to remove unwanted hair, removes hair from its roots. Less painful than waxing, this process brings other benefits like exfoliation.

15. Makeup

 • Red Ocher: Egyptian women used to use this natural pigment to color their lips and cheeks in a gorgeous red hue. Red Ore is the world’s most red pigment containing hydrated iron oxide. Ocher was finely ground and mixed with water, then applied with a brush on his lips and face.
 • Kohl: One of the most famous and loved products that resulted from Egyptian culture is khol. The Galena eye paint (later called Khol in Arabic) was very popular in ancient Egypt. The Khol was made of heavy metals with high concentrations of lead salts. Although lead may be dangerous, the Egyptians have processed and filtered the materials for up to 30 days before creating the eyeliner prototype. The low lead level left protects your eyes from the strong rays of the sun and stimulates the skin’s ability to fight infections! The Egyptians were also the first to bring the cat eye concept that we love today so much.
 • Burned Almonds: The Egyptians have discovered an excellent way to naturally color their eyebrows. The women used burned almonds to black out the eyebrows and fill them.
 • Saffron: This spice obtained from the Crocus Sativus plant flower was applied to the eyelid as a natural eyeshadow.
 • Mascara: YES! The Egyptian women used the mascara. This primitive maskara,  was in fact, dissolved khol.
 • Eye makeup: Women used to stretch their eye makeup to the samples, to give them the form of almonds. The favorite colors were black and green, and the khol was used abundantly. Green and blue eyeshadow were preferred in Ancient Egypt and applied to the entire upper eyelid below the eyebrow.

 

 

 

About

2 Comments

 • Simona Diaconu 21/08/2018 at 3:06 pm Reply

  Foarte interesant articolul, multe din ingredientele de mai sus se regăsesc în produsele de skin-care pe care le folosesc!

 • Duduia Magda 21/08/2018 at 7:44 pm Reply

  Sunt o mini Cleopatra. Deja folosesc o parte dintre aceste secrete de frumusețe: miere, avocado, uleiuri <3

Leave a Comment