Ulei esential Arbore de ceai / Tea tree oil

tea tree

Roamna: Ulei de Tea Tree

Uleiul de Arbore de ceai (Tea tree) este purifiant, antiseptic si poate fi aplicat cu moderatie inclusiv la copiii mici. Este folosit cu succes in caz de acnee, abcese, eruptii, herpes sau negi.
Arborele de ceai este un arbore nativ in Australia si prefera zonele mlastinoase. Poarta si denumirea de melaleuca si este cultivat acum pe imense plantatii, extractul acestuia fiind solicitat din ce in ce mai mult in intreaga lume. Exista multe specii si subspecii de arbore de ceai, toate avand o scoarta interesanta, care se decojeste de pe trunchi. Are frunze inguste ca niste ace, flori albe sau rozalii.  Numele de ,,Arbore de ceai” a fost dat cand Capitanul Cook a descoperit Australia in 1770. Echipajele navelor sale fabricau ceai din frunzele arborelui de ceai. Sunt peste 200 de specii ale acestui arbore, dar numai una poseda calitati medicinale efective.
Uleiul esential de Tea Tree  actioneaza eficient impotriva infectiilor bacteriene, virale si fungice, si este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice. In cosmetica este folosit in special pentru actiunea benefica asupra pielii afectate de acnee, rozacee, acnee juvenila – preventiv sau curativ. Este un produs de ajutor si pentru igiena intima dar si cea orala.

 

Metoda de obtinere:

Se obtine prin distilarea cu aburi a frunzelor si ramurilor tinere.

Caracteristici:

Lichid clar de culoare galbuie, cu vascozitate redusa si miros puternic, medicinal, erbaceu, cu note lemnoase. Are o absorbtie medie.

Proprietati:

– antibacterian potent, cu spectru larg;
– antifungic, remarcat pentru eficienta sa impotriva Candida;
– antiviral si antiparazitar cutanat;
– purifiant, curata pielea afectata de diferite infectii;
– antiseptic;
– stimulant si tonic;
– antiinfectios general.

Recomandari:

– purificarea si curatarea pielii;

– ingrijirea si igiena tenului gras, a tenului cu probleme;

– acnee juvenila, acnee rozacee, eczeme, herpes;

– ideal pentru petele post-acneice;

– igiena pielii in general;

– scade secreția glandelor sebacee;

– abces cutanat, infectii localizate;

– plagi si piele suprainfectata;

– afte bucale, gingivite, igiena orala;

– matreata, scalp cu probleme;

– igiena intima.


Mod de utilizare:

– este un produs ce nu se foloseste de regula ca atare pe piele, insa o serie de specialisti in aromaterapie pot recomanda aplicarea uleiului nediluat, local, pe portiuni mici de piele. Pentru tenul cu probleme, acnee, imbiba varful de vata de la un betisor de ureche si aplica direct pe cos. Repeta de 2-3 ori pe zi timp de trei zile;

– ca ingredient in preparate cosmetice se foloseste in dozaj uzual de 0,5-2%;

– ca ingredient se poate include in felurite preparate cosmetice: clansere, seruri, masti, creme si lotiuni, unguente, balsamuri;

– se pot prepara de asemenea: crema de scutece, frectii pentru scalp, seruri concentrate cu aplicatie locala, deodorante, geluri antiseptice;

– in igiena orala sub forma de gargara, in pasta de dinti sau in apa de gura;

– cateva picaturi in baia de sezut in caz de micoze sau 1% adaugat in gelul de igiena intima;

tratament antimatreata, prin aplicarea unor picaturi in sampon sau asociat cu alte uleiuri esentiale;

– il poti combina cu ulei de neem, ulei de centella asiatica, ulei de cocos sau ulei de chimen negru.

 

Ai grija! Uleiul de arbore de ceai usuca pielea, asa ca foloseste mereu o crema foarte hidratanta pentru a-ti pastra pielea ferma si frumoasa!

tea tree

 

English: Tea tree oil

Tea tree oil is pure, antiseptic and can be applied in moderation, including to young children. It is used successfully in case of acne, abscesses, rashes, herpes or warts.
Tea tree is a native tree in Australia and prefers wilderness areas. It is called melaleuca and is now grown on huge plantations, and its extract is increasingly being sought around the world. There are many species and subspecies of tea tree, all of which have an interesting bark that decays from the trunk. It has narrow leaves like needles, white or pink flowers. The name “Tea Tree” was given when Captain Cook discovered Australia in 1770. The crew of his ships manufactured tea from the leaves of the tea tree. There are over 200 species of this tree, but only one possesses effective medicinal qualities.
Essential Oil of Tea Tree works effectively against bacterial, viral and fungal infections, and is considered to be one of the most irritating antiseptic oils. In cosmetics it is especially used for the beneficial action on the skin affected by acne, rosacea, juvenile acne – preventive or curative. It is a product of both intimate and oral hygiene.

Obtaining method:

It is obtained by steam distillation of young leaves and branches.

Characteristics:

Clear yellowish liquid with low viscosity and strong odor, medicinal, herbaceous, with woody notes. It has an average absorption.

Properties:

– broad-spectrum antibacterial;
– antifungal, noted for its effectiveness against Candida;
– antiviral and antiparasitic skin;
– cleanser, cleanses the skin affected by various infections;
– antiseptic;
– stimulant and tonic;
– general antiinfectious.

 

Way of ussage:

– is a product that is not commonly used on the skin, but a number of aromatherapy specialists may recommend applying undiluted local oil to small portions of skin. For the problem skin, acne, dab the top of the  cotton buds and apply it directly to the pimple. Repeat 2-3 times a day for three days;

– as an ingredient in cosmetic preparations is used in the usual dosage of 0.5-2%;

– as an ingredient may be included in various cosmetic preparations: clans, serums, ointments, creams and lotions, ointments, balms;

– can also be prepared: diapers cream, scalp scrubs, concentrated serums with local application, deodorants, antiseptic gels;

– in oral hygiene in gargle, in toothpaste or in mouthwash;

– a few drops in the seated bath in the case of mycosis or 1% added to the intimate hygiene gel;

– Anti-dandruff treatment by applying drops in shampoo or associated with other essential oils.

– you can combine it with neem oil, centella asiatica oil, coconut oil or black cumin oil.

 

Take care! Tea tree oil dries your skin, so always uses a moisturizing cream to keep your skin firm and beautiful!

About

No Comments

Leave a Comment