Uleiul din samburi de struguri/Grape seed oil

grape

Uleiul din samburi de struguri/Grape seed oil

Uleiul din samburi de struguri este de departe unul din uleiurile mele preferate. Desi folosit initial in alimentatie, acest ulei a devenit foarte popular in Europa, dupa ce i s-au cunoscut proprietatile. (grape)

Obtinut prin presare la rece, din samburii rezultati din procesul de vinificatie, acest ulei este folosit atat in alimentatie cat si in industria farmaceutica si cosmetica. Este un lichid clar, de culoare galben-verzuie, avand o vascozitate redusa si un miros neutru. Uleiul extras din semintele de struguri are un continut ridicat de acid linoleic si compusi fenolici, si este potrivit pentru ingrijirea oricarui tip de ten fiind un ulei usor, non-gras.

Proprietati:

  • Este un bun regenerator, hranind pielea in profunzime; Avand o textura usoara il poti folosi direct pe piele sau il poti adauga in crema preferata. Poti adauga cateva picaturi in fondul de ten, pentru a obtine un efect luminos si un ten extrem de hidratat.
  • Are proprietati antiimbatranire, fiind un foarte bun antioxidant, lupta eficient impotriva radicalilor liberi;
  • Contribuie la mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii;
  • Are proprietati astringente, care ajuta la micsorarea porilor si vindecarea acneei;
  • Reface nivelul de colagen datorita continutului de oligomeri procianidolici. Aplica-l pe timpul noptii, pentru a recapata supletea si elasticitatea pielii tale;
  • Eficient impotriva ridurilor fine si a vergeturilor;
  • Nutritiv al fibrei capilare. Il poti folosi pentru prepararea de masti si balsamuri de par;
  • Regenerant si restructurant cutanat, acest ulei este folosit si impotriva celulitei, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange , a pielii si la scaderea colesterolului.

Nu uita sa cumperi ulei presat la rece, pentru a avea siguranta ca in timpul procesului de rafinare acesta nu isi pierde proprielatile! Si tu poti avea acum o piele luminoasa si catifelata!

Te-ar putea interesa si articolul despre untul de shea!

English:

Grape seed oil is by far one of my favorite oils. Although originally used in food, this oil has become very popular in Europe after its properties have been known.

Obtained by cold pressing from the seed resulting from the winemaking process, this oil is used both in food and in the pharmaceutical and cosmetic industry. It is a clear, yellow-green liquid, with a low viscosity and a neutral odor. Grape seed oil has a high linoleic acid content and phenolic compounds and is suitable for the care of any type of skin and is a light, non-greasy oil.

 

Properties:

  • It is a good regenerator, deeply nourishing the skin; With a light texture, you can use it directly on the skin or add it to your favorite cream. You can add a few drops to your foundation to get a luminous effect and a highly moisturized skin.
  • It has anti-aging properties, being a very good antioxidant, fighting effectively against free radicals;
  • Contributes to maintaining hydration and skin elasticity;
  • It has astringent properties that help reduce pores and cure acne;
  • Restore the collagen level due to procyanidolic oligomer content. Apply it during the night to regain the suppleness and elasticity of your skin;
  • Effective against fine wrinkles and stretch marks;
  • Hair nourishing. You can use it for the preparation of masks and hair conditioners;
  • Regenerating and rejuvenating skin, this oil is also used against cellulite, helping to maintain elasticity of blood vessels, skin and lowering cholesterol.

 

Do not forget to buy cold-pressed oil to ensure that during the refining process it does not lose its own property! You can now have a bright and soft skin!

About

5 Comments

  • Irismaria 29/05/2018 at 7:53 am Reply

    Intersant nu stiam!

  • alina corodescu 31/05/2018 at 11:09 pm Reply

    sfaturi foarte utile ! n-am stiut ….multumesc !

  • corodescu costel dan 01/06/2018 at 1:58 pm Reply

    un articol foarte bun !

  • WarnerJuicy 04/08/2018 at 9:52 pm Reply

    Hello. I see that you don’t update your page too often. I
    know that writing posts is boring and time consuming.
    But did you know that there is a tool that allows
    you to create new posts using existing content (from article directories or other blogs from your niche)?
    And it does it very well. The new posts are high quality and pass the copyscape test.
    You should try miftolo’s tools

  • BestOtto 11/11/2018 at 8:47 pm Reply

    I see you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
    you can earn extra cash every month. You can use
    the best adsense alternative for any type of website (they approve
    all websites), for more details simply search in gooogle:
    boorfe’s tips monetize your website

Leave a Comment