centella asiatica

Ulei de centella asiatica

Centella asiatica (Hydrocotyle asiatica) este originara din India, unde este cunoscuta sub denumirea de Gotu Kola si este folosita in medicina traditionala chineza si in cea ayurvedica. Extractul sau maceratul plantei aduce beneficii tesuturilor deteriorate si problemelor

Centella asiatica (Hydrocotyle asiatica) este originara din India, unde este cunoscuta sub denumirea de Gotu Kola si este folosita in medicina traditionala chineza si in cea ayurvedica. Extractul sau maceratul plantei aduce beneficii tesuturilor deteriorate si problemelor venoase sau circulatorii si imbunatateste fluxul sanguin. Extrem de benefic in vindecarea pielii afectate de crapaturi, rani de diverse origini, arsuri si in cicatrizarea corecta a tesuturilor.

Componenti principali: acizi grasi, asiaticoside, madecassoside, brahmoside, brahminoside, campesterol, stigmasterol, sitosterol, elemente volatile.

Metoda de obtinere:
Prin macerarea partilor aeriene ale plantei in ulei vegetal de floarea soarelui rafinat.

Caracteristici:

Este un lichid clar de culoare galbuie, avand o vascozitate medie si un miros fin caracteristic.

Pe piele este destul de penetrant, cu o senzatie destul de uscata, si este non-comedogenic.

 

Proprietati:

  • regenerant tisular;
  • antirid preventiv si curativ;
  • tonic;
  • refermizant;
  • cicatrizant;
  • stimuleaza formarea de fibroblaste;
  • ajuta la vindecarea plagilor si leziunilor;
  • stimuleaza sinteza de colagen;
  • antiinflamator.

 

Recomandari in cosmetica:
– prevenirea formarii premature a ridurilor;
– regenerarea pielii dupa arsuri;
– vindecarea si cicatrizarea corecta a pielii deteriorate;
– cicatrizarea corecta dupa acnee;
– dermatite, eczeme, psoriazis;
– cuperoza;
– vergeturi preventiv si curativ.

 

Combina uleiul de centella asiatica cu:

-ulei de tea tree pentru pielea acneica;

-ulei de musetel pentru pielea iritata;

-ulei de chimen negru si ulei de neem pentru purificarea pielii;

-ulei de galbenele pentru pielea sensibil;

-ulei de ricin si ulei esential de oregano pentru scalp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language