Madame Tussaus – Berlin (english)

Madame Tussauds

I love interactive museums and Madame Tussauds is one of my favorites! I visited the one in Berlin and I want to tell you that I had a great time. When you walk into the museum, time is canceled. You will translate into different stories and imagine what your life would look like as a politician, rock star, Hollywood actress, famous scientist or performance sportsman. You will join the rebels of the Star Wars in the fight against darkness.

 

Who was Madame Tussaud?

Madame Tussaud s-a nascut in 1761 la Strasbourg, cu numele de Marie Grosholtz. In anul 1780, Marie devine tutore de arta la sora regelui Ludovic al XVI-lea si se duce sa traiasca la Curtea Regala din Versailles.

In 1793, Marie este inchisa la Paris, in inchisoarea Laforce. La eliberarea ei, ea este fortata sa-si dovedeasca supunerea fata de Revolutie, facand masti de moarte ale nobililor executati si fostii ei angajatori, Regele si Regina.

In 1794 Revolutia Franceza se termina iar ea mosteneste expozitia de ceara a doctorului Philippe Curtius. Un an mai tarziu, se marita cu François Tussaud. In 1802, Marie face un tur cu expozitie in Insulele Britanice, lasandu-l pe sotul ei in urma.

In 1835 se muta cu fii ei in londra la ‘The Baker Street Bazaar’.

Madame Tussaud moare in 1850.

Muzeul din Berlin s-a deschis in 2008 si a fost al treilea muzeu Madame Tussauds din Europa.

Mai multe informatii despre muzeu vei gasi aici.

Poti cumpara bilete de aici!

Program:

  • luni-vineri: 10:00-18:00
  • sambata-duminica: 10:00-19:00

Ultima intrare va fi cu 60 de minute inainte de ora inchiderii.

 

Iti las mai jos cateva poze cu experienta mea din muzeu. Eu m-am distrat foarte tare aici si as reveni oricand cu drag. Lumina din muzeu nu este cea mai avantajoasa pentru a ace fotografii. Pozele mele au iesit zgomtoase sau prea arse. Cu toate astea iti garantez ca la muzeul figurinelor de ceara vei avea o zi minunata, in care vei rade si vei alerga de la un personaj la altul, pentru a gusta o clipa din celebritate!

 

 

 

About

No Comments

Leave a Comment