pisa

Pisa – mai mult decat un turn – partea I

Urmeaza sa calatoresti in Pisa? Ei bine afla ca ai mai mult de vazut decat un turn! Chiar daca Turnul din Pisa ramane in continuare principala atractie a orasului, ai multe alte locuri frumoase de

Urmeaza sa calatoresti in Pisa? Ei bine afla ca ai mai mult de vazut decat un turn! Chiar daca Turnul din Pisa ramane in continuare principala atractie a orasului, ai multe alte locuri frumoase de vizitat. Aseaza-te confortabil in fotoliu si lasa-ma sa iti fiu ghid in aceasta calatorie!

 

Majoritatea oamenilor viziteaza doar Piazza dei Miracoli, fiecare incercand sa faca cea mai amuzanta sau impresionanta poza cu turnul. Si chiar este distractiv! Fie ca il sprijini, il impingi sau il sustii in palma, te vei distra cu prietenii tai in cautarea unghiului perfect pentru o fotografie amuzanta si nici nu va veti da seama cat de repede a fugit timpul!

Catedrala Santa Maria Assunta

Catedrala este o capodopera a arhitecturii romanice. Constructia a inceput in anul 1093, iar principalul arhitect a fost Buscheto, care este ingropat aici. Buscheto a adus constructiei elemente ce provin din norman, arte bizantine, pre-crestine si arabe. Buscheto a fost un vizionar al vremii si a creat un nou stil, care sta la bazele stilului florentin renascentist.

Catedrala a fost distrusa in mare parte in anul 1595, cand, in urma unui incendiu a fost arsa cea mai mare parte din arta catedralei. Pentru redecorarea catedralei au fost angajati cei mai buni artisti. In secolul al IX-lea mai multe statui au fost inlocuite cu copii, originalele fiind duse in Muzeul de Opera del Duomo.

Program: gasesti aici programul de vizitare al catedralei.

Bilete: Intrarea este libera. Atentie! Daca vrei sa vizitezi doar catedrala, trebuie sa va luati biletul gratuit cu ora fixa! Pentru mai multe detalii consultati aceasta pagina!

Turnul din Pisa

Turnul din Pisa sau Turnul Inclinat din Pisa, este cea mai faimoasa cladire inclinata din lume. Turnul a fost planificat ca o campanila pentru Domul din Pisa.  La 12 ani de la inceperea constructiei, pe 9 august 1173, cand constructia a ajuns la etajul al treilea, datorita proastei calitati a solului, constituit din noroi argilos si nisip, turnul a inceput sa se incline in directia sud-est. Constructia s-a stopat pentru urmatorii 100 de ani. Pentru a compensa partea inclinata, urmatoarele patru etaje au fost construite oblic. Constructia a trebuit sa fie intrerupta din nou, pana in 1372, cand turnul-clopotnita a fost in sfarsit finalizat.

Avand o importanta aparte in industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios in ultima consolidare care a inceput in anul 1990. In decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil si sigur pentru 300 de ani si a fost redeschis accesului publicului.

Turnul are o inaltime de 56 de metri si o greutate de 14.453 tone, iar constructia lui a inceput in august 1173. Turnul din Pisa are sapte clopote, dar acestora nu li s-a mai permis sa sune de mult timp din cauza pericolului de prabusire.

Bilete: 18 € 

Poti achizitiona online biletul de aici!

Programul de vizitare il gasesti aici!

Baptisteriul San Giovanni 

Constructia a inceput in 1152, pentru a il inlocui pe cel vechi. Baptiesterul este cel mai mare din Italia, si este construit din marmura, in stilul roman-gotic. O cladire enigmatica, cu o cupola aparte, imbracata cu tigle rosii pe partea cu fata spre mare si cu foi de plumb catre est. Interiorul nu este atat de impresionant, fiind slab luminat si destul de simplu, tavanul este lipsit de fresce, chiar daca planul initial prevedea acest lucru. Baptisteriul este apreciat in special pentru acustica deosebita.

Camposanto

Cimitirul este ultimul monument din Piazza del Duomo si a fost infiintat in 1277 pentru a gazdui mormintele care pana atunci erau imprastiate in jurul Catedralei. Arhiepiscopul Federico Visconti a dorit ca aceasta cladire sa fie “un loc mare si demn, izolat si inchis”.

Sinopie Museum

“Sinoper” sau “Sinopia”, pigmentul rosu care este amestecat cu apa si aplicat cu pensula, a fost compusul pe care frescutii timpurii l-au adoptat pentru a spune povestirile Vechiului si Noului Testament pe peretii Camposanto din Pisa. Sinopiile adapostite in acest muzeu sunt deci desenele pregatitoare pentru frescele vaste care au impodobit zidurile Camposanto. Colectia Pisa este absolut unica, si a iesit la lumina ca rezultat al unui eveniment teribil. In urma unui incendiu, izbucnit in urma unui bombardament in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, o mare parte de tencuiala a fost distrusa. A fost necesara desprinderea frescelor de pe tencuiala pentru a salva portiuni uriase care nu au fost arse si a le reface. Filmul exterior al vopselei a fost indepartat folosind tehnica “strappo”, dezvaluind sinopiile ascunse dedesubt.  Din 1979, acestea se afla in muzeul Sinopiei, si pot fi admirate de turisti.

 

Bapptisteriul       |        Composanto         |       Sinopie Museum

Bilet:   un obiectiv la alegere:    5 € 

doua obiective           :    7 € 

trei obiective             :    8 € 

 

Poti cumpara biletele online de aici, sau din muzeul Sinopiei.

 

Turnul Santa Maria si zidurile cetatii

Turnul Santa Maria este cel mai faimos turn dintre zidurile antice din Pisa, si inchide partea nord-vestica a fortificatiilor de la celebra Piazza del Duomo.  Poti face o plimbare de aproximativ 3 km, pe zidul medieval si sa admiri orasul de la inaltime!

Program:

1 APRIL-31 MAI; 1 SEPTEMBRIE-30 SEPTEMBRIE

  • luni-duminica 9:00-19:00.

1 IUNIE-31 AUGUST

  • luni, marti miercuri 9:00 – 21:00
  • joi, vineri si sambata 9.00-21.00

1 OCTOMBRIE-31 MARTIE

  • luni-duminica 10.00-15.30

Inchis 25 decembrie si in caz de vreme nefavorabila (ploaie / vant). Pentru grupuri si evenimente exista posibilitatea deschiderii prin rezervare in alte momente.

 

Bilet: 3 euro

 

Gradina Botanica a Universitatii din Pisa

Creat prin ordinul lui Cosimo I de Medici, la instigarea marelui botanist, Luca Ghini, Giardino dei Semplici este cea mai veche gradina botanica din lume si prima care se conecteaza la o universitate.

Gradina, este un loc de meditatie si de cercetare, si poseda unele vegetale autentice “mirabilia”, precum si specimene plantate si uscate pentru oamenii de stiinta pentru a studia.

Program Gradina Botanica:

  • luni-vineri 8.30-17.30;
  • sambata 8.30-13;
  • inchis in zilele de duminica, in sarbatorile legale si in timpul sarbatorilor de Craciun.

Ultima intrare se va face cu jumatate de ora inainte de ora inchiderii.
Muzeu: vizibil la cerere.

Bilete:

  • Pret: 2.50 €;
  •    Pret redus:
    • 1,50 € (pentru copii 6-12 ani)
    • 6,00 € (pentru familii)
  • Gratuit pentru persoanele sub 6 ani si peste 65 de ani.

 

Calatoria noastra va continua! Vei ramane surprins sa aflii cate locuri grozave mai ai de vazut intr-un asemenea oras, in care toata lumea se rezuma la un turn! 😀 Te astept cu drag in partea a doua, sa ne continuam calatoria si sa descoperim locuri minunate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.