mancare pentru caini

Cum alegi mancarea uscata pentru cainele tau?

Alimentatia este si in cazul cainilor, la fel de importanta ca la oameni. Daca iti vei hrani corect prietenul patruped, nu doar va avea mai multa energie si o blana mai frumoasa si lucioasa, dar

Alimentatia este si in cazul cainilor, la fel de importanta ca la oameni. Daca iti vei hrani corect prietenul patruped, nu doar va avea mai multa energie si o blana mai frumoasa si lucioasa, dar starea lui de sanatate se va imbunatati.

In postarea de astazi, iti voi da cateva sfaturi despre cum sa alegi corect hrana uscata. Nu doar ca este mai comod decat sa ii gatesti, dar aceste boabe, ii vor asigura cainelui tau un raport optim de vitamine si nutrienti.

Iata ce trebuie sa urmaresti cad alegi hrana uscata:

Evita produsele ce contin alimente toxice pentru caini

Este important sa citesti eticheta produselor inainte de a cumpara. Evita hrana uscata care contine ciocolata, avocado, strugure, praz, ceapa verde, arpagic, usturoi sau ceapa. Chiar daca sunt consumate in cantitati mici, in timp ele pot afecta celulele rosii din sange, provocand anemie.

Carnea misterioasa: “meats”, “meals”

Carnea proaspata este scumpa, si multi producatori de hrana uscata pentru caini o evita. Este inlocuita cu faina de carne, pentru ca animalul sa primeasca o dieta echilibrata, la un pret accesibil. FDA, care reglementeaza etichetarea alimentelor pentru animalele de companie, afirma ca faina de carne poate contine proteine, substante nutritive si minerale in concentratii mai mari decat carnea proaspata. Totusi, expertii de la The Best Dog Food, nu recomanda acest tip de mancare. Producatorii nu sunt obligati sa fie transparenti in metoda de obtinere a fainii. Supusa la temperetauri foarte ridicate, carnea isi pierde din proprietati. Enzimele si proteinele naturale pot fi distruse in timpul procesului de fabricare, astfel cantitatea nutritionala a mancarii poate varia.  Asociatia Americana a Functionarilor in Controlul Furajelor, este un grup care ajuta FDA sa stabileasca standardele de etichetare. Aceasta asocatie permite ca orice este etichetat ca “meat meal” sa provina si din alte mamifere decat bovine, porci, ovine sau caprine fara descriere suplimentara “. Nu poti fi sigur de sursa de provenienta a acestei carni. “Meat meal”, poate fi de asemenea obtinuta din grasimea ramasa din restaurante, animalele bolnave si carnea de la supermarket expirata. Desigur, nu toti cei care folosesc faina de carne in producerea hranei uscate sunt o sursa nesigura.

Concluzie:

  • Alege o hrana care are ca prim ingredient o proteina animala denumita ( ex: pui, vanat). Conform FDA, ingredientele sunt enumerate in ordinea greutatii, cu cele mai grele ingrediente enumerate mai intai.
  • Daca totusi produsul contine faina, cauta in lista de ingredienta denumiri precum “duck meal” sau “salmon meal”. Numind sursa, poti  avea o incredere mai mare in produs.

Evita formulele pe baza de proteina din plante

Renunta la produsele care contin primele ingrediente cereale. Ai citit mai sus deja ca primul ingredient trebuie sa fie o proteina animala denumita. Cu cat materiale de umplutura precum porumbul, soia sau fasolea sunt afisate in cantitati mai mari pe lista ingredientelor, cu atat calitatea hranei este mai scazuta. Cele mai bune mancaruri pe baza de cereale pentru caini sunt cu continut de ovaz, orz, quinoa, orez brun si mei, dar ai grja ca acestea sa se gaseasca intr-o cantitate mai mica decat proteina animala.

Taie hrana ce contine aditivi artificiali

Aromele artificiale nu au valoare nutritiva si prezinta risc pentru reactii alergice, diaree sau exces de crestere a bacteriilor intestinale in timp. Propylene glycol, poate fi aprobat de FDA in doze foarte mici. Aceasta substanta, este un ingredient sintetic folosit pentru a adauga umezeala, in doze mari poate provoca iritatii si, uneori, chiar poate fi toxic pentru organe.

Daca un caine sanatos va consuma ocazional alimente cu aditivi artificiali, nu se va imbolnavi, dar daca va consuma acesti aditivi in fiecare zi din viata sa, ar putea duce cumulativ la efecte negative asupra sanatatii.

Evita mancarea de caini care foloseste conservantii chimici BHA, BHT si Ethoxyquin.

Pe piata exista optiuni mai bune pentru hrana uscata. Evita deci aditivii artificiali si opteaza pentru o hrana care contine rozmarin, vitamina C si vitama E.

Aromele naturale – nu sunt indicate

Acest ingredient este inglobat in mister. Desigur, cand auzi de arome naturale, te gandesti la sucuri si picaturi obtinute din ingrediente gustoase. Doar ca procesul de obtinere nu este intotdeauna cel mai sigur, se pot folosi materiale tratate cu enzime si / sau acizi pentru a forma arome naturale concentrate. Conform regulilor actuale de etichetare, companiile din domeniul alimentatiei pentru caini nu sunt obligate sa dezvaluie exact ceea ce se utilizeaza pentru a face aroma si nici ce procese chimice sunt implicate. Acest ingredient nu va dauna grav cainelui, dar este de preferat sa evitati astfel de produse, unde nu exista o transparenta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.