veliko tarnovo

Bulgaria

Hei! Ne regasim din nou si ma bucur tare! Daca ai cateva zile libere atunci nu le risipi! Cu siguranta si tu iubesti sa calatoresti! In postarea de astazi, te voi purta prin Bulgaria. O

Hei! Ne regasim din nou si ma bucur tare! Daca ai cateva zile libere atunci nu le risipi! Cu siguranta si tu iubesti sa calatoresti! In postarea de astazi, te voi purta prin Bulgaria. O tara cu pamanturi bogate, ce isi conserva istoria bine in mirosul suav al trandafirilor. Vei iubi aceasta tura si vei vedea o multime de locuri. Eu am avut la dispozitie doar o zi. Dar crede-ma ca o zi nu este suficienta ca sa poti vizita toate obiectivele.

 

Veliko Tarnovo

Prima oprire a fost in Veliko Tarnovo. Adesea denumit “Orasul tarilor”, Veliko Tarnovo este situat pe raul Yantra,  fiind cunoscut drept capitala istorica a celui de-al doilea imperiu bulgar. Partea veche a orasului este situata pe cele trei dealuri Tsarevets, Trapezitsa si Sveta Gora. Pe dealul Tsarevets vei gasi palatele imparatilor bulgari precum si Patriarhia, Catedrala Patriarhala  si o serie de edificii administrative si rezidentiale, toate inconjurate de ziduri groase. Vei avea nevoie de macar doua zile ca sa poti vizita acest oras. Tsarevets, Trapezitsa and Momina krepost, Monumentul lui Asenevci, nu vrei sa ratezi aceste obiective turistice! Cauta restaurantele Ego, se mananca foarte bine, iar preturile sunt chiar bune.

Arhitectura si Rezervatia Muzeului Tsarevets 

Program:

  • Noiembrie – Martie:  in fiecare zi de la 9 am la 5 pm
  • Aprilie – Octombrie:  in fiecare zi de la 8 am la 7 pm

Bilete:

  • Adult – BGN 6
  • Student – BGN 2
  • Familii (cu mai mult de 3 copii) – BGN 6

Ghid in Bulgara – BGN 10.
Ghid intr-o limba straina – BGN 30.

Intra aici pentru mai multe informatii!

Este bine sa verifici si site-ul oficial al orasului! Vei gasi multe informatii utile, activitati ce te-ar putea interesa, locuri de cazare, restaurante, informtii despre muzee si atractiile turistice.

 

 

Imi doream de ceva timp sa ajung In Veliko Tarnovo si in sfarsit s-a intamplat. Din pacate eram presata de timp si nu am putut vizita toate obiectivele, dar sper sa revin curand. Oricum, am creat amintiri superbe in acest oras cochet, chiar daca nu am petrecut aici decat cateva ore.

 

Pestera Devetashka 

Pestera Devetashka este situata la 18 kilometri nord-est de Lovech si la 2 kilometri de satul Devetaki. Aceasta pestera a fost a doua oprire.  Cele mai vechi urme ale prezentei umane dateaza din mijlocul epocii de piatra timpurie(  aproximativ 70 000 de ani i.Hr). Peștera Devetashka se numara printre pesterile cu cele mai bogate artefacte culturale din neolitic. Pestera a fost declarata un reper natural prin ordinul nr. RD 238/7 iunie 1996.  Nu poti descrie in cuvinte frumusetea acestui loc, asa ca va trebui sa il vezi chiar cu ochii tai!

 

Pestera Prohodna

Prohodna este cea mai cunoscuta atractie din Cheile Karlukovo (parte a Parcului Geologic Iskar-Panega), una dintre cele mai mari regiuni carstice din Bulgaria si o locatie populara pentru speologie. S-a format in timpul Quaternarului si are o lungime de 262 de metri, ceea ce o face cel mai lung pasaj de pesteri din Bulgaria. Pestera Prohodna este cunoscuta pentru cele doua gauri din tavan care au forma de ochi, cunoscute sub numele de Oknata (fereastra) sau Ochii lui Dumnezeu.  Vei simti maretia lumii si a universului. Un loc magic in care trebuie sa ajungi macar o data in viata!

 

Parcul Panega

Traseul Geoparcului Iskar-Panega incepe in apropierea drumului national Sofia-Pleven-Russe, la o ora distanta de capitala Bulgariei, chiar inainte de a intra in orasul Lukovit. Un traseu usor, de o ora si jumatate, pe valea raului Panega. Pregatiti-va de o plimbare linistita, privelisti superbe, vegetatie bogata si un rau de o culoare aparte care curge lin, oglindind in apa sa cerul senin. Ia-ti prietenii si petreceti aici una din cele mai frumoase zile din viata voastra!

One thought on “Bulgaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.