Maame Tussauds

Madame Tussauds- Berlin

Iubesc muzeele interactive, iar Madame Tussauds este unul dintre preferatele mele! Eu l-am vizitat pe cel din Berlin si vreau sa va zic ca m-am distrat de minune. In momentul in care pasesti in muzeu,

Iubesc muzeele interactive, iar Madame Tussauds este unul dintre preferatele mele! Eu l-am vizitat pe cel din Berlin si vreau sa va zic ca m-am distrat de minune. In momentul in care pasesti in muzeu, timpul se anuleaza. Te vei transpune in diferite povesti si ti-ai imagina cum ar arata viata ta ca politician, vedeta rock, actrita de la Hollywood, savant celebru ori sportiv de performanta. Chiar te vei alatura rebelilor din Razboiul stelelor in lupta impotriva intunericului.

 

Cine a fost Madame Tussaud? 

Madame Tussaud s-a nascut in 1761 la Strasbourg, cu numele de Marie Grosholtz. In anul 1780, Marie devine tutore de arta la sora regelui Ludovic al XVI-lea si se duce sa traiasca la Curtea Regala din Versailles.

In 1793, Marie este inchisa la Paris, in inchisoarea Laforce. La eliberarea ei, ea este fortata sa-si dovedeasca supunerea fata de Revolutie, facand masti de moarte ale nobililor executati si fostii ei angajatori, Regele si Regina.

In 1794 Revolutia Franceza se termina iar ea mosteneste expozitia de ceara a doctorului Philippe Curtius. Un an mai tarziu, se marita cu François Tussaud. In 1802, Marie face un tur cu expozitie in Insulele Britanice, lasandu-l pe sotul ei in urma.

In 1835 se muta cu fii ei in Londra la ‘The Baker Street Bazaar’.

Madame Tussaud moare in 1850.

Muzeul din Berlin s-a deschis in 2008 si a fost al treilea muzeu Madame Tussauds din Europa.

Mai multe informatii despre muzeu vei gasi aici.

Poti cumpara bilete de aici!

Program:

  • luni-vineri: 10:00-18:00
  • sambata-duminica: 10:00-19:00

Ultima intrare va fi cu 60 de minute inainte de ora inchiderii.

 

Iti las mai jos cateva poze cu experienta mea din muzeu. Eu m-am distrat foarte tare aici si as reveni oricand cu drag. Lumina din muzeu nu este cea mai avantajoasa pentru a face fotografii. Pozele mele au iesit zgomtoase sau prea arse. Cu toate astea iti garantez ca la muzeul figurinelor de ceara vei avea o zi minunata, in care vei rade si vei alerga de la un personaj la altul, pentru a gusta o clipa din celebritate!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.