Sibiu V-am promis intr-un articol mai vechi ca am sa fac o postare cu cele mai importante obiective turistice din Sibiu. Daca v-ati hotarat sa va faceti aici concediul, va trebui sa va incaltati comod,
Sibiu
V-am promis intr-un articol mai vechi ca am sa fac o postare cu cele mai importante obiective turistice din Sibiu. Daca v-ati hotarat sa va faceti aici concediul, va trebui sa va incaltati comod, pentru ca veti avea mult de mers pe jos. Majoritatea obiectivelor turistice sunt concentrate in centrul istoric. Iata deci o lista cu ce puteti vizita in Sibiu:
1. Muzeul National Brukenthal
Muzeul se afla in Piata Mare din Sibiu, si are sediul principal in palatul Brukenthal. Muzeul National Brukenthal este ganndit ca un grup de muzee si are urmatoarele sectii:
- Galeriile de Arta Brukenthal;
- Biblioteca Brukenthal;
- Muzeul de istorie Casa Altemberger;
- Muzeul de Istorie Naturala;
- Muzeul de Istorie a Farmaciei;
- Muzeul de Vanatoare „August von Spiess”;
2. Zidurile Cetatii
Zidurile cetatii Sibiului au fost ridicate in secolul al XIV-lea si consolidate in secolul al XVII-lea si fac parte din a 3-a centura de fortificatii. Pana in prezent din centura au fost pastrate zidurile ce se intind de-a lungul b-dului Coposu si a strazii Manejului, precum si trei turnuri de aparare: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor. Acestea sunt cele mai bine conservate turnuri de aparare din Sibiu. Zidul de legatura dintre aceste turnuri este o reconstructie recenta a vechiului zid care exista intre ele.
3. Podul Minciunilor
Pasarela pietonală ce leagă Piata Mica de Piata Huet este denumită popular „podul minciunilor” sau „podul mincinosilor”. Denumit in germana Liegenbrücke (“podul culcat”), a fost curand numit de localnici “podul minciunilor” datorita denumirii aproape omofona cu Lügenbrücke.
Legende:
- O legenda spune ca pe acest pod obisnuiau sa se plimbe cuplurile de indragostiti. Tinerii isi jurau acolo iubire vesnică, iar fetele afirmau că sunt fecioare.Dar, dupa noaptea nuntii, se descoperea ca unele fete erau mincinoase. Acestea erau tarate pe pod si erau aruncate peste balustrada.
- In Sibiu locuiau multi cadeti care studiau la Academia Militara. Acestia isi dadeau intalnire pe pod cu tinerele domnisoare localnice si le promiteau multe. Dar fetele erau lasate sa-si astepte in zadar barbatii care uitau de ele si de juramintele de amor.
- O alta legenda aminteste de numeroasele targuri care se tineau in Piata Mica din Sibiu. Cand ajungeau acasa unii cumparatori, isi dadeau seama ca au fost inselati. Ei se intorceau in piata si lundu-i de piept pe negustorii mincinosi, ii aruncau de pe pod.Astfel, cand poposeau din nou in Sibiu, negustorii se temeau sa ii mai insele pe localnici.
4. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA
Este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania. Muzeul contine creatii ale civilizatiei populare traditionale, pre-industriale romanesti. Complexul se intinde pe 96 de hectare, in jurul unui lac.
5. Gradina Zoologica
O gradina zoologica, pe malul unui lac si un loc de joaca pentru copii este varianta ideala de a pretrece o dupamiaza alaturi de familie. Daca ajungi in Sibiu, merita sa treci si pe aici!
Turnurile din Sibiu
- Turnul Sfatului
Turnul Sfatului din Sibiu este un turn pe sub care este un gang de trecere intre Piata Mare si Piata Mica. A fost construit in secolul al XIII-lea, iar la parterul sau se afla poarta de intrare in cea de-a doua centura de fortificatii a orasului. De-a lungul timpului, a suferit mai multe refaceri, care i-au alterat forma initiala.
-
Turnul Olarilor din Sibiu
A fost construit in secolul al XV-lea de breasla saseasca a olarilor din orasul Sibiu si facea partea din cea de-a treia centura de fortificatii a orasului. Turnul Olarilor este unul din cele trei turnuri aflate pe str. Cetatii si este situat intre Turnul Archebuzierilor si Turnul Dulgherilor.
-
Turnul Dulgherilor
Turnul Dulgherilor din Sibiu a fost construit in secolul al XIV-lea de breasla sasească a dulgherilor in orasul Sibiu. Turnul facea partea din cea de-a treia centura de fortificatii a orasului si este cel mai nordic dintre cele trei turnuri aflate pe str. Cetatii.
-
Turnul archebuzierilor
Turnul Archebuzierilor din Sibiu a fost denumit ulterior Turnul Postavarilor sau Turnul Panzarilor si a fost construit în secolul al XIV-lea in orasul Sibiu. Facea partea din cea de-a treia centura de fortificatii a orasului. Este cel mai sudic dintre cele trei turnuri aflate pe str. Cetatii.
-
Turnul Gros
Construit in secolul al XVI-lea, Turnul Gros facea parte din fortificatiile inglobate ulterior centurilor de aparare a orasului. In cladirea turnului a fost deschis in anul 1788 primul teatru al orasului, infiintat de tipograful Martin Hochmeister. In anul 1949, sala a fost afectata de un incendiu iar teatrul a fost inchis. Dupa efectuarea lucrarilor de reparatii, pe platforma turnului a fost amenajat clubul uzinelor Independenta. Incepand din 2004 aici se afla Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.
-
Turnul Pielarilor
Din cea de-a patra centrură de fortificaţii a vechiului Sibiu, au ramas putine urme. Cea de-a patra centura de fortificatii era menită să apere partea de jos a oraşului. Pe langa apărarea porţiunii dintre porţile Ocnei şi Burger, turnul servea si ca depozit de pulbere, de unde şi cel de-al doilea nume al său, de Turnul cu Pulbere cel mic” . În anul 2007, Ministerul Culturii a predat, municipalităţii sibiene o documentaţie pentru restaurarea a şase obiective istorice, orintre care şi Turnul Pielarilor, dar aceasta încă nu a demarat.
-
Turnul Pulberariei
Acest turn a fost ridicat odata cu a patra centura de fortificatii. Turnul Pulberariei este cunoscut si sub denumirea de „Turnul cu pulbere cel mare” si este o bucatica din marele complex de fortificatii al Portii Ocnei din cea de-a patra centura de aparare a orasului care continea bastioane, turnuri de aparare, ziduri, turnuri de poarta, santuri de apa si iazuri. A fost ridicat cu scopul de a depozita pulberea necesara functionarii armelor de foc grele si usoare si, evident, pentru a apara aceasta zona a orasului.
-
Turnul Scarilor
Este considerata cea mai veche constructie existenta din oras si este singurul turn de poarta pastrat din prima incinta de fortificatii. Datează de la sfarsitul secolului al XII-lea sau inceputul secolului al XIII-lea. Exista posibilitatea sa fi inlocuit un turn mai vechi din lemn de la sfarsitul secolului al XII-lea. Permite accesul spre Orasul de Jos printr-un pasaj in trepte, Scarile Sag.