Republica San Marino

Daca vrei o vacanta de neuitat cu siguranta San Marino este locul ideal. Centrul istoric al republicii, situat pe culmile muntelui Titano, iti va oferi privelisti de neuitat si o experienta aparte. Ia fiecare straduta

Daca vrei o vacanta de neuitat cu siguranta San Marino este locul ideal. Centrul istoric al republicii, situat pe culmile muntelui Titano, iti va oferi privelisti de neuitat si o experienta aparte. Ia fiecare straduta la pas si bucura-te de linistea ce ti-o ofera,  descopera buticurile cochete care iti vor fura privirea, traseele prin padure care te vor energiza si iti vor aduce zambetul pe buze si admira rasaritul din varful muntelui. Lasa-te sedus de frumusetea acestui loc!

 

San Marino este considerata cea mai veche republica si unul din cele mai mici state din lume. Republica a fost fondata la 3 septembrie in anul 301, atunci cand Sfantul Marino, originar din Dalmatia, s-a stabilit, impreuna cu o mica comunitate crestina, pe Muntele Titano.

Cum ajungi in San Marino?

Ei bine, este destul de simplu. In primul rand San Marino are granitele deschise. Asa ca nu vei avea nevoie de pasaport sau alte acte. Alege ca punct de plecare orasul Rimini. Este in apropierea republicii si vei gasi solutii sa ajungi rapid chiar in centrul istoric. Poti lua taxiul sau poti alege o varianta mai ieftina, calatorind cu autocarul. Vis-a-vis de gara vei gasi 3 statii de autobuz. Du-te la ultima! Poti cumpara bilete chiar din autocar sau le poti achizitiona din gara, de la informatii.  Iti las mai jos programul si pretul biletelor de la autocar:

Pret: 5 € pe segment.

Program: 17/09/2018 – 07/06/2019

 

Acum ca stii cum sa ajungi lasa-ma sa te port putin printre stradutele centrului istoric si sa iti prezint cele mai importante obiective turistice!

Centrul istoric este destul de mic asa ca ai timp sa il vizitezi pe tot, fara sa ratezi vreo straduta!

 

In primul rand trebuie sa vizitezi cele trei turnuri. Vei ajunge de la un turn la altul urmand un drum pietruit care strabate padurea din creasta muntelui. Din loc in loc vei avea parte de puncte de belvedere. Te asigur ca privelistea este superba. Mai mult, traseul este luminat pe timp de noapte, pentru ca tu sa poti admira frumusetea acestui loc la orice ora.

Obiective turistice:

Primul turn (Rocca sau Guaita): Turnul a fost construit in secolul 11 si renovat ulterior. In stanga intrarii se afla capela cetatii, dedicata Sf. Barbara.

Al doilea turn (Cesta sau Fratta): Acest turn dateaza din secolul al 13-lea si este situat pe cel mai inalt varf al muntelui Titano. Turnul gazduieste muzeul Armelor Antice, care dateaza din secolele 13-18.

Palatul public: Palatul public este sediul institutiei supreme din San Marino. Camera de consiliu poate fi vizitata numai atunci cand nu au loc sedinte ale Consiliului Mare si General (Parlament). Schimbarea ceremoniei de paza are loc in timpul verii.

Muzeul de Stat – Piazza Titano – Palazzo Pergami: Aici sunt adunate artefacte arheologice si artistice legate de legenda fondatorului Sfant, istoria Republicii si a institutiilor sale.

Muzeul St Francis – Galeria Art – Via Basilicius: Este amplasat in interiorul manastirii bisericii Sf. Francisc, construita in 1361 de Comacini Master Craftsmen. Acesta contine o colectie importanta de fresce si picturi.

Bazilica Sf. Marin: A fost construita la inceputul secolului al XIX-lea pe fundamentele bisericii romane existente. Acesta contine statui si picturi valoroase. Intrare libera.

Al treilea turn (Montale) – Cetatea a treia. Turnul de observare. In ciuda faptului ca este deschis doar spre exterior, ofera o vedere frumoasa.

Galeria Nationala de Arta Moderna si Contemporana, cu sediul la Loggi dei Volontari (Loggii ale voluntarilor), o cladire superba, ridicata in anii 1930, gazduieste peste 1000 de lucrari realizate de catre cei mai renumiti artisti ai secolului XX, de la Guttuso la Vedova, de la Chia la Gucchi.

In San Marino se va percepe o taxa de turist in valoare de 5 €.

 

Programul muzeelor:  zilnic   9.00 – 17.00

Muzeele sunt inchise in urmatoarele zile: 1 ianuarie, 2 noiembrie (dupa-amiaza), 25 decembrie.

Ce altceva mai poti face in San Marino? Cumparaturi! Vitrinele sunt asezate atat de seducator, iar gentile celebrelor case de moda stralucesc ispititor in aceasta atmosfera romantica a stradutelor medievale. In San Marino preturile nu au TVA. Suna grozav, nu?? In plus vei gasi parfumuri foarte ieftine, facute in Italia.

Muzeul Torturii, Muzeul Vampirilor sau Muzeul Curiozitatilor nu trebuie ratate!

Sper ca te-am convins sa vizitezi San Marino si ca informatiile pe care ti le-am oferit iti vor fi utile!

Mai jos ti-am lasat mai multe poze facute in centrul istoric.

 

Pe data viitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.