Hei! Nu stii ce sa faci in weekend? Urca-te in masina si da o tura prin Romania! Avem o tara foarte frumoasa, cu o multime de locuri ce asteapta sa fie vizitate! Iti voi arata
Hei! Nu stii ce sa faci in weekend? Urca-te in masina si da o tura prin Romania! Avem o tara foarte frumoasa, cu o multime de locuri ce asteapta sa fie vizitate! Iti voi arata tura mea de doua zile si cine stie, poate te va inspira si pe tine, si te va convinge sa iti strangi prietenii si sa iesiti din oras! Destinatie? Baile Herculane. Dar nu te limita la a vizita doar o locatie. In drumul tau vei trece prin multe locuri spectaculoase pe care trebuie neaparat sa le vezi!
Transfagarasan
Transfagarasanul este considerat a fi unul din cele mai frumoase si spectaculoase drumuri din lume. Transfagarasanul incepe in comuna Bascov de langa orasul Pitesti si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara. Are o lungime de 151 km, traversand pe axa nord-sud Muntii Fagaras. Portiunea de la barajul Vidraru pana la Cartisoara a fost construita in perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km. Aceasta este partea cu adevarat impresionanta. Un drum ce traverseaza cei mai inalti munti din Romania. Transfagarasanul se situeaza pe locul al doilea ca altitudine in clasamentul soselelor alpine din Romania, dupa Transalpina din Muntii Parang(2145 m).
Atentie! Inainte de a pleca in aceasta calatorie verifica aici daca Transfagarasanul este deschis! Pe durata iernii si primaverii drumul este inchis din cauza pericolului de avalanse, caderi de stanci, alunecari de teren s.a.
Lacul si barajul Vidraru
Barajul Vidraru a fost construit pe raul Arges in anul 1965 pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor. Lacul si instalatiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism si sporturi. Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani si jumatate începand in anul 1960. Barajul are o inaltime de 166,60 m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Pe linia barajului vei gasi monumentul electricitatii, opera sculptorului Constantin Popovici.
Lacul Balea
Lacul Balea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2034 m, in Muntii Fagaras. Dimensiunile lacului sunt: 360 m in lungime, suprafata de 46508 m2 si adancimea de 11,35 m. In anul 1932 lacul Balea si o suprafata de circa 180 ha in jurul lacului au fost declarate rezervatie naturala.
Castelul de Lut Valea Zanelor
Am scris despre el intr-un articol mai vechi (il gasesti aici). Dar daca inca nu l-ai vizitat, acum este ocazia. Te vei abate putin de la drum dar iti garantez ca se merita!
Rapa Rosie
O priveliste deosebita, din pacate prea putin promovata si prost semnalizata. Rapa Rosie este o arie protejata (rezervatie geologica si floristica), situata la aproximativ 4 km de orasul Sebes. Rezervatia cuprinde formatiuni specifice de eroziune si siroire care dau peisajului un aspect impozant, precum si o flora particulara, cu multe elemente rare si endemice. Daca te pasioneaza paleontologia, trebuie sa stii ca zona este celebra pentru varietatea de fosile din cretacicul tarziu descoperite aici. Daca te intereseaza subiectul citeste mai multe aici.
Indiferent de pasiunile tale, locul are o frumusete aparte si iti recomand sa nu ratezi acest loc!
Castelul Corvinilor
Ajuns in Hunedoara te poti lasa purtat de atmosfera medievala oferita de castelul Corvinilor. Unul din cele mai vizitate obiective turistice, castelul are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar si civil, precum si vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.
Program:
- marti duminica: 09:00-17:00
- luni: 12:00-17:00
- (ultima intrare cu 45 minute inainte de ora inchiderii)
Bilete:
Adult:
- 30 lei (mai, iunie, iulie, august)
- 25 lei (martie, aprilie, septembrie, octombrie)
- 20 lei (noiembrie, decembrie, februarie, ianuarie)
Student: 5 lei (pe baza carnetului de student stampilat pe anul curent)
Pensionar: 10 lei (pe baza cuponului de pensie)
Gasesti mai multe informatii aici.
Calatoria nu se opreste aici. Ramai aproape pentru partea a doua! Descopera locuri minunate si opere de arta renumite! O statiune uitata in timp, cu strazi ce pastreaza povestile printesei Sisi! Esti curios sa vezi cum arata Dunarea la Cazane? Toate astea urmeaza in partea a doua!
Ai facut niste poze superbe! Am vizitat tot ce ai descris mai sus, mai putin Castelul de Lut
Un traseu nemaipomenit și o sugestie de a petrece 2 zile prin România, excelentă!
Avem locuri atât de frumoase care merită vizitate și făcute cunoscute!
Felicitări!
Sunt atate locuri frumoase in care inca nu am ajuns. In Transfagarasan si la Balea mi-as dori sa ajung anul viitor. Foarte frumos articolul tau!
Ce poze frumoase! Trebuie sa vizitam cat mai multe locuri din Romania, sunt superbe. 🙂
Doar Castelul de lut nu l-am vazut, dar sper ca vara viitoare sa reusesc. Foarte frumoase pozele tale. 😀
Wow! Ce itinerariu cuprinzător. Una dintre călătoriile mele a cuprins Transfăgărășanul și Castelul Corvinilor. Castelul de Lut, nu l-am vizitat, dar din ce am văzut o locație de poveste.
chiar avem o tara minunata, doar ce am venit de pe Valea Prahovei si ma gandesc unde voi merge data viitoare!