florenta

Viziteaza Florenta I

Florenta este capitala regiunii italiene Toscana si este cunoscuta pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si Renastere. Florenta a fost unul din cele mai bogate orase ale timpului fiind supranumita Atena din Evul

Florenta este capitala regiunii italiene Toscana si este cunoscuta pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si Renastere. Florenta a fost unul din cele mai bogate orase ale timpului fiind supranumita Atena din Evul Mediu. A fost mult timp sub conducerea de facto a Familiei Medici. Orasul a fost nominalizat conform unui studiu din 2007 cea mai dorita destinatie turistica din lume. Si pe buna dreptate, chiar isi merita locul. Stradute inguste si pietruite ce inca poarta mirosul vremurilor apuse, monumente impresionante si palate elegante scufundate in rafinamentul evului mediu si al renasterii.O atmosfera unica oferita de un oras ce impleteste actualul cu trecutul in cel mai dulce cantec. Nu ai cum sa nu iubesti Florenta. Oameni frumosi, adunati aici din toate colturile lumii, veniti sa simta si ei magia acestui loc, framantati parca de cum timpul a inghetat aici, in acest oras din minunata vale a Toscanei.

 

Lasa-ma sa te port pe aripi de visare spre cea mai frumoasa destinatie. Iti voi lasa cateva imagini ce te vor convinge cu siguranta sa vizitezi acest oras. Iata care sunt cele mai importante obiective turistice din Florenta:

 

 

Catedrala S. Maria del Fiore

Numele, Biserica Sfintei Maria a Florilor, se refera la floarea de liliac, care este simbolul Florentei, sau la insusi numele vechi al orasului, Fiorenza. Este cea de-a doua biserica ca marime din Italia, dupa Bazilica Sfantul Petru din Roma.  Noapte sau zi, catedrala este cu adevarat impresionanta si ofera trecatorilor un aer magic.Nu ai cum sa nu te opresti pret de o clipa sa admiri maretia ei. Un singur muzeu ce cuprinde Catedrala Santa Maria del Fiore, Domul lui Brunelleschi, Baptisteriul Sf. Ioan Botezatorul, Campanila (clopotnita) conceputa de Giotto, Criptata Santa Reparata si Muzeul de Opera. Daca nu ati vazut acest loc, nu ati vazut Florenta!

florence

Program:

Catedrala 10:00-16:30
Domul 08:30-19:00
Baptisterul 08:15-10:15 / 11:15-19:30
Clopotnita 08:15-19:00
Cripta 10:00-17:00
Museul 09:00-19:00

Nu uita ca muzeele vor fi inchise in prima marti a fiecarei luni!

Poti cumpara un bilet valabil pentru toate monumentele cu doar 18 euro de aici!

 

Galeria Uffizi

 

Este cel mai vechi muzeu din Europa si conform UNESCO detine cea mai mare pinacoteca renascentista. Elegantele galerii  au fost construite intre anii 1560 si 1580 pentru a gazdui organismele administrative ale ducelui Cosimo I de Medici. Cladirea a fost proiectata de arhitectul preferat al ducelui, Giorgio Vasari. El este cel care a facut cladirea in forma de U cu doua galerii lungi legate intre ele de o mica galerie cu arcade ce are fata orientata spre raul Arno. Pentru a construi galeria Uffizi in forma de U,  au fost demolate multe cladiri printre care se numara si biserica San Pier Scheraggio. Aceasta este o veche si importanta biserica romana din secolul al XI-lea, ale carei arce si coloane pot fi vazute de pe Via della Ninna în fata Palazzo Vecchio.

Program

Deschis marti-duminica
Program de lucru 08.15 am – 6.50 pm
Inchis Luni

1 Ianurie, 25 Decembrie

Note Inchiderea incepe de la ora 16.35
Biroul de bilete se inchide la ora 18.05
Perioada din 01/03
pana 31/10
din 01/11
pana 28/02
Pret bilet pret intreg 20€
redus 10€
pret intreg 12€
redus 6€

 

Rezervarea online a biletului – 4€

Intrare libera si reduceri conform www.uffizi.it

  • Copii pana in 18 ani au intrare libera;
  • De asemenea in prima duminica a fiecarei luni intrarea este libera;
  • Daca ai intre 18-26 ani si esti membru UE vei beneficia de 50% reducere din pretul intreg, aratand pasaportul sau cartea de identitate. Pentru mai multe detalii consulta te rog pagina oficiala.
  • Cu biletele de la Uffizi ai intrare libera la Muzeul National de Arheologie. Este un pact pentru arheologie: un pact pentru Florenta, pentru Italia si pentru Europa! Citeste mai mult aici!

 

Poti achizitiona online bilete de aici!

 

 

Palazzo Pitti

 

Dincolo de raul Arno, la poalele dealului Boboli vei gasi un loc aparte, de o maretie ce iti taie resuflarea. Palatul Pitti, poarta si astazi numele primul sau proprietar, bancherul florentin Luca Pitti, care la mijlocul anilor 1400 si-a inceput constructia – poate dupa un design de Brunelleschi.  Luca Pitti isi dorea ca resedinta sa fie cea mai impunatoare in oras. Pitti a cumparat toate casele dintre noul palat si poteca dealului pentru a construi gradinile Boboli, in italiana Giardino di Boboli.

Un secol mai tarziu, in anul 1550, palatul a fost achizitionat de Cosimo I de Medici si de sotia sa Eleanor de Toledo ca rezidenta a Marelui Ducal, devenind in scurt timp noul simbol al puterii lui Medici asupra Toscanei. Pentru urmatoarele doua secole, palatul a fost remodelat si extins practic asa cum il stim astazi.

A fost, de asemenea, palatul regal al celorlalte doua dinastii: Casa Lorraine-Habsburg (care a succedat Medici din 1737. Napoleon a folosit palatul ca resedinta in timpul domniei sale in Italia.) si Regii Italiei din Casa Savoyi, care au locuit din 1865.

Astazi, Palatul este impartit in patru muzee: Trezoreria Marelui Dukes la parter, Galeria Palatine si Apartamentele Regale si Imperiale de la primul etaj, Galeria de Arta Moderna precum si Muzeul de Costume si Moda la etajul al doilea.

Program:

Galeria Palatine, apartamentele regale, galeria de artă modernă, comoara Medici, galeria costumelor
Ore de deschidere:  marti – duminica:   8:15 – 18:50
Ultima intrare: 6:00 pm

Inchis: luni, 1 ianuarie, 1 mai, 25 decembrie

Boboli Garden, Muzeul Portelanului
Ore de deschidere:   8:15 –   4:30 in noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie
8:15 – 17:30 in martie si octombrie (cu ora standard)
8:15 –   6:30 in aprilie, mai, septembrie, octombrie și martie (cu ora de vara)
8:15 –   7:30 in iunie, iulie, august

Ultima intrare este intotdeauna cu o ora inainte de inchidere.

Inchis: prima si ultima zi de luni a lunii, 1 ianuarie, 1 mai, 25 decembrie

 

Bilete

Perioada din 01/03
pana 31/10
din  01/11
pana 28/02
Pret bilet pret intreg 16€
redus 8€
pret intreg10€
redus 5€

 

Rezervarea online a biletului – 3€

Poti cumpara online biletul de aici!

  • Cine se trezeste de dimineata economiseste bani! Intra aici si descopera reducerea de care poti beneficia daca esti o persoana matinala!

 

Gradina Boboli

 

Grota Madamei, a fost realizata intre 1553 si 1555 si a dorit sa recreeze un mediu natural populat de fiinte si animale de piatra misterioase, a fost una dintre primele constructii importante. Intre 1583 si 1593,  in locul unei gradinite proiectate de Vasari, a fost construita de Bernardo Buontalenti Grota Buontalenti. Este o grota spectaculoasa, care a fost construita cu stalactite din beton calcaros, scoici si reliefuri de teracota, iar apa care curge pe pereti ofera vivacitate si culoare.

Viottolone este un bulevard central larg, la sfarsitul caruia Alfonso Parigi a proiectat un bazin mare eliptic cu o insula centrala, ambele populate de statui de figuri fantastice si mitologice. Oceanul, o statuie monumentala de Giambologna, a fost plasata in centrul insulei.

Harta gradinii o gasesti aici!

Program

Deschis luni-duminica
Ora de deschidere 08.15 am
Ora de inchidere 4.30 pm in noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie

5.30 pm in martie (6.30 pm cand se trece la ora de vara)

6.30 pm in aprilie, mai, septembrie, octombrie

5.30 pm in octmbrie (can se trece la ora de iarna)

6.50 pm in iunie, iulie, august

Inchis Prima si ultima zi de luni a fiecarei luni

1 ianuarie, 25 decembrie

 

Perioada din 01/03
pana 31/10
din 01/11
pana 28/02
Pret bilet pret intreg 10€
redus 5€
pret intreg 6€
redus 3€

Rezervarea online a biletului – 3€

Poti cumpara biletul de aici! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.