valea zanelor

Viziteaza Romania! I

Weekendul trecut am fost cu prietenii mei in Cluj-Napoca, sa vizitam niste vechi prieteni care s-au mutat acolo pentru studii. Am plecat de dimineata ca sa castigam timp.  Vremea a fost instabila in ultima vreme,

Weekendul trecut am fost cu prietenii mei in Cluj-Napoca, sa vizitam niste vechi prieteni care s-au mutat acolo pentru studii. Am plecat de dimineata ca sa castigam timp.  Vremea a fost instabila in ultima vreme, dar parea sa avem parte de o zi grozava. Soarele a iesit incet incet. Am ales sa mergem prin Valea Oltului. Iubesc peisajele de aici si mereu ma las vrajita de maretia muntelui strabatut de raul Olt. Am oprit la o benzinarie si am profitat de timpul petrecut acolo si am facut cateva poze.

 

Ne-am abatut putin de la drum si ne-am dus in Porumbacu de Sus, ca sa vizitam Castelul de Lut din Valea Zanelor. Auzisem multe despre el dar nu il vazusem niciodata.

O atmosfera unica, ca de basm. Cu siguranta este unul din acele locuri in care trebuie sa ajungi macar o data in viata. Pe malul paraului Porumbacu, un cuplu de bucuresteni a adus la viata visul oricarui copil. O pensiune de 4 margarete, cu structura din lemn, tencuiala exterioara din var si turnuri din piatra de rau. Constructia urmeaza sa fie finalizata in curand, iar cele 10 camere vor putea fi folosite. Langa castel se afla restaurantul, care va fi si el deschis curand. In curtea castelului de lut, propietarii au amenajat un loc de relaxare, cu buturugi, baloti de paie, masute si folotii din fier.

La intrare se percepe o taxa de 5 lei.

Va las cateva poze care sper sa redea atmosfera de poveste a acestui loc.

 

Am lasat cu greu castelul in urma si am plecat mai departe spre Sibiu. Ne-am oprit la Gradina Zoologica din Sibiu. O plimbare linistita pe alei cochete si animale amuzante. Un loc excelent pentru o dupamiaza linistita. Potrivit pentru familii cu copii.  Poti sa te plimbi cu barcuta pe lac sau sa stai cu cei mici in parculetul din incinta gradinii.

 

 

Infometati dupa drum am oprit la Casa Frieda sa mancam. Cu specific romanesc, bucatele au fost delicioase si foarte aspectuase. Aici am baut cea mai buna socata din lume.

 

 

Sibiul este un oras plin de obiective turistice si locuri frumoase care merita vizitate, majoritatea se gasesc in centrul istoric al orasului. Vizitasem deja orasul in trecut, iar noi trebuia sa ajungem in Cluj-Napoca, asa ca nu am vizitat decat Piata Mare. O lista cu cele mai importante obiective turistice din Sibiu!

Citeste continuarea articolului aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.