vulcanii noroiosi

Vulcanii Noroiosi

Hei! Ma bucur sa te am alaturi din nou, in calatoria mea! <3 De data asta ai nevoie doar de o zi, o masina si multa voie buna! Chef de duca? Daca te afli pe

Hei! Ma bucur sa te am alaturi din nou, in calatoria mea! <3

De data asta ai nevoie doar de o zi, o masina si multa voie buna! Chef de duca? Daca te afli pe pagina asta cu siguranta il ai!

 

Pornim in calatoria noastra?

Drumul spre Vulcanii Noroiosi este destul de bun, iar peisajele sunt de o frumusete rapitoare. Te poti opri si tu aici, sa faci niste poze reusite.

Vulcanii Noroiosi

Spre rusinea mea, este prima data cand am vizitat Vulcanii Noroiosi. Imi doream cam… dintotdeauna sa ii vad, si ieei.. in sfarsit am reusit!

Ce sunt?

Vulcanii noroiosi reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila. Namolul format de acestea iese la suprafata si, in acele locuri, se usuca in contact cu aerul, formand niste structuri conice asemanatoare unor vulcani. Namolul iesit la suprafata este rece, deoarece vine din straturile de argila.

Unde?

In Europa fenomenul este destul de rar, asa ca noi romanii suntem foarte norocosi sa avem o tara atat de generoasa! Ii vei gasi in comuna Scortoasa, aproape de Berca, Buzau.

Coordonate: 45°21′N 26°43′E

Trebuie sa stii ca exista mai multe situri (principalele situri turistice fiind Paclele Mari si Paclele Mici).

Ca sa ajungi la Paclele Mici, vei urma Aleea Vulcanilor, un drum peste dealuri mioritice, care este pietruit in prima parte.

 

Gaze

Compozitia gazelor variaza de la un sit la altul, dar este in principal formata din: metan cu heliu 10-25% si azot 2-15%. S-a detectat si dioxid de carbon.

Flora

Vulcanii de noroi creeaza un peisaj selenar foarte ciudat, datorita absentei vegetatiei in jurul conurilor. Din cauza solului foarte sarat, putine plante pot supravietui aici. Cu toate acestea, acest tip de mediu este bun pentru unele specii rare de plante, cum ar fi Nitraria schoberi si Obione verrucifera. Tare, nu?

Taxa de vizitare:

Atat la Paclele Mari cat si la Paclele Mici se va percepe o taxa de vizitare, dupa cum urmeaza:

  • Adulti   :  4 lei
  • Studenti:  2 lei
  • Elevi     :  1 leu

Program vizitare: 08:00 – 21:00

Mai jos iti las cateva imagini de la Paclele Mici:

 

Superb, nu-i asa?

Paclele Mari sunt la fel de frumose si pastreaza aceeasi imagine selenara ca si Paclele Mici. Vei simti cu siguranta ca nu mai apartii acestei lumi si vei pasi incet, parca, pe o alta planeta.  Gasesti mai jos,  cateva imagini reprezentative de la Paclele Mari.

 

 

Cand vinul este dulce!

Zona este renumita pentru podgoriile intinse, viile ingrijite pline de ciorchini incarcati de boabe care stralucesc parca in lumina soarelui, si licoarea magica stoarsa proaspat din soiuri alese de struguri.

Pe Valea Buzaului, Staţiunea de Cercetare Pietroasa, deschide Drumul Vinului. Aici vei putea avea parte de experiente de neuitat. Un drum de peste 60 de km, in care vei putea gusta cele mai bune vinuri din zona. Din pacate, timpul nu mi-a permis sa urmez pas cu pas, crama cu crama, tot traseul, dar am reusit totusi sa gust din dulcea licoare a lui Bahus.

La Butoaie, este o pensiune tare cocheta din Pietroasele, in care poti experimenta vinuri de calitate, obtinute din soiuri alese de struguri, prin procese tehnologice atent studiate.  Nu doar vinul va impresiona aici, insasi pensiunea aduce un aer de vacanta si liniste, pe care poate, nu il vei mai gasi in alta parte. Te poti caza si tu intr-un butoi de vin, caci ce poate sa fie mai bun intr-o crama decat sa dormi intr-un imens butoi? Iti las mai jos cateva imagini, care te vor convinge sa ajungi in acest loc. Eu am gustat vinurile lor, iar tamaioasa dulce este desprinsa din rai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.