gradina japoneza

Gradina Japoneza Herastrau

Gradina Japoneza din Herastrau a fost amenajata in 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei si al Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze si a fost reamenajata in 2018. Gradina a fost reabilitata de Primaria Municipiului Bucuresti,

Gradina Japoneza din Herastrau a fost amenajata in 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei si al Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze si a fost reamenajata in 2018. Gradina a fost reabilitata de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ALPAB, cu sprijinul peisagistilor recomandati de Ambasada Japoniei in Romania si al specialistilor Universitatii de Arhitectura “Ion Mincu”.

 

Micuta gradina amenajata in Herastrau, te poarta mai aproape de spiritul si traditia japoneza si iti ofera bucuria unei plimbari linistite si relaxante pe alei pietruite, printre raulete care curg incet, podulete arcuite, garduri din bambus, si lanterne japoneze de exterior.  Sa nu uitam de ciresii japonezi, care au o frumusete rapitoare, si iti vor atinge inima prin delicatetea florilor scuturate de vant.

Hanami 

Hanami inseamna privitul florilor si este o veche traditie japoneza prin care se intampina primavara. Este o adevarata bucurie pentru ochi si suflet. Perioada de inflorire a ciresilor difera in functie de regiune, si dureaza doua saptamani.

Te poti bucura de un peisaj ce indeamna la meditatie si calm absolut, intr-o zi calda de aprilie, visand sub un cires inflorit si admirand albastrul cerului, chiar in inima Bucurestiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language