Egiptenii o numeau “planta nemuririi”. Aloe vera prezinta numeroase beneficii pentru piele si nu numai. Aloe vera este o planta cu frunze tepoase si carnoase si face parte din familia liliaceelor. Bogat in vitamine, oligo-elemente, enzime
Egiptenii o numeau “planta nemuririi”. Aloe vera prezinta numeroase beneficii pentru piele si nu numai. Aloe vera este o planta cu frunze tepoase si carnoase si face parte din familia liliaceelor. Bogat in vitamine, oligo-elemente, enzime si acizi, gelul obtinut din frunzele acestei plante are virtuti exceptionale, recunoscute in mai toate colturile lumii. Aloe vera figura deja in cele mai vechi tratate de medicina datorita proprietatilor benefice pentru organismul uman pe care le-a dovedit.
Metoda de obtinere:
Recoltarea plantei se face in intregime manual iar frunzele de aloe sunt prelucarte in cateva ore de la recoltare. Acestea sunt curatate si spalate dupa care se preleveaza gelul proaspat. Metoda de obtinere prezerva toate calitatile si elementele active ale plantei.
Caracteristici:
Gelul de aloe vera este un lichid fluid limpede, incolor usor galbui, cu un miros caracteristic fin, acidulat.
Retine:
– contrar fata de cum ii sugereaza denumirea, gelul de aloe vera nu se prezinta sub forma unui gel, ci este un produs fluid ca apa. Asa este normal, deoarece gelul extras din planta, odata zdrobit si filtrat, devine fluid ca apa;
– produsele de aloe vera care se prezinta sub forma unui gel, contin guma xanthan sau alt agent gelifiant.
– pentru a conferi produsului consistenta unui gel, se poate amesteca cu 0.5 – 1.5% guma xanthan.
Aloe vera contine vitaminele A, complexul B, C si E cele mai importante vitamine pentru piele, cu ajutorul carora tenul devine mai sanatos si mai luminos. De asemenea contine peste 20 de minerale, printre care: calciu, fosfor, potasiu, fier, zinc, magneziu.
De ce sa folosesti aloe vera? Citeste mai jos beneficiile acestui gel extraordinar:
1. Hidrateaza pielea
Aloe are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Gelul de aloe vera este perfect pentru orice tip de ten, inclusiv cel gras, pentru ca il hraneste fara sa il incarce. De asemenea, aloe vera contribuie la echilibrarea nivelului pH-ului pielii. Este recomandat in ingrijirea pielii deshidratate, uscate, descuamate.
2. Antiaging
Gelul de aloe vera se recomanda in ingrijirea pielii mature, imbatranite, devitalizate. Acesta contine numerosi antioxidanti, printre care betacaroten, vitamina C si E care refac fermitatea pielii si o mentin hidratata. Tenul tau va deveni mai neted, luminos, iar ridurile se vor estompa.
3. Combate acneea
Fiind un bun cicatrizant, reparator, purifiant si avand proprietati usor antibacteriene, gelul de aloe vera ajuta la tratarea mai rapida a cosurilor. Ajuta de asemenea si la estomparea cicatricilor, indiferent de vechimea lor.
4. Protectia impotriva razelor UV
Protejeaza pielea impotriva factorilor de mediu, respectiv vant, soare sau poluare. Gelul de aloe vera nu doar previne, ci si trateaza arsurile solare prin rolul sau in regenerarea celulelor pielii. Mai mult, aceasta planta contracareaza imbatranirea pielii, o consecinta a expunerii la razele UV.
5. Toner
Poti aplica gelul de aloe vera pe o discheta demachianta in loc de toner. Gelul de aloe vera este un bun hidratant, refermizant cu efect regenerator cutanat si chiar stimuleaza sinteza de colagen si acid hialuronic proprii pielii. Datorita proprietatilor nutritive, il poti aplica inainte de machiaj pentru a pastra pielea hidratata pe tot parcursul zilei.
6. Beneficii pentru par
Aloe vera ajuta la hidratarea pielii capului, la reglarea secretiei de sebum de la nivelul scalpului, cat si la intarirea, regenerarea si stimularea cresterii firelor de par. Este benefic pentru parul gras. Aloe vera contine enzime care indeparteaza matreata, avand proprietati antibacteriene.
Folosit impreuna cu uleiul de ricin, gelul de aloe vera ajuta la cresterea parului. Ai nevoie de :
- 2 linguri gel de aloe vera
- 1 lingura ulei de ricin
Amesteca gelul de aloe cu uleiul de ricin si faceti usor masaj pe scalp cu preparatul obtinut. Pastrati peste noapte. Dimineata spalati parul cu un sampon bland.
Te-ar putea interesa si articolul despre uleiul de macadamia.