EYE SHAPE

Corectarea tipurilor de ochi

FORMA OCHILOR- cum se face machiajul corect al ochilor Ochiul rotund si proeminent: incearca sa alungesti, aplicand creion pe semiconjunctiva, atat pe cea superioara cat si pe cea inferioara. Se defineste coltul intern cu tus

FORMA OCHILOR- cum se face machiajul corect al ochilor

Ochiul rotund si proeminent: incearca sa alungesti, aplicand creion pe semiconjunctiva, atat pe cea superioara cat si pe cea inferioara. Se defineste coltul intern cu tus crema sau creion, iar spre coltul extern se foloseste tus trasat ascendent si alungit, sau poti estompa fard inchis la culoare tot in aceeasi maniera. Sprancenele joaca un rol important. Incearca sa le corectezi prin alungire spre coltul extern. Se recomanda genele false mai dese spre radacina si mai lungi spre varf.

 

Ochiul afundat: poti incerca sa il pui in evidenta prin texturi metalice sau lumioase. Aplica umbra spre coltul extern si putin in pliu, dar lasa ploapa mobila luminoasa. Aplica tusul intr-o linie cat mai subtire la baza genelor si incepe sa il ingrosi doar spre coltul extern. In coltul intern se aplica luminozitate, la fel si pe arcada. Daca este cazul, ingroasa sprancenele in partea superioara, pastrand linia naturala. Poti opta pentru gene false cat mai curbate.

 

Ochiul drept (coltul intern si extern sunt pe aceeasi linie): se va alungi spre coltul extern folosind tus sau fard inchis la culoare. Daca se alege smokey eyes, forma va fi alungita si ascendenta spre coltul extern iar spre coltul intern se aplica fardul pana aproape de nas, ingrosand linia de pe pleoapa inferioara. Alege gene false mai scurte spre interior si mai lungi spre exterior.

 

Ochiul migdalat: acest tip de ochi nu impune corecturi, se pastreaza forma naturala a ochiului.

 

Ochii apropiati: conturul va fi trasat cat mai alungit spre coltul extern, evitand conturarea coltului intern. Foloseste o culoare deschisa, luminoasa  pentru prima treime a ochiului, pentru un efect de departare. Genele false potrivite pentru aceasta tipologie sunt cele alungite spre coltul extern.

 

Ochii departati: se va pune accentul pe coltul intern al ochiului. Conturul va fi trasat cat mai din coltul intern, chiar il poti depasi putin. Aplica un fard inchis pe prima parte a pleoapei si estompeaza-l usor catre coltul extern. Aplica umbra din pliul ploeoapei incepand dinspre baza nasului. De asemenea, contureaza-ti sprancenele dinspre baza nasului. Evita genele false mai lungi inspre coltul extern.

 

Ochii cu pleoapa cazuta:  foloseste un fard maro deschis sau bej, apropiat de culoarea pielii, pentru a reconstrui pliul pleoapei. Aplica un fard deschis la culoare pe pleoapa mobila, in partea dinspre coltul intern al ochiului. Traseaza linia de tus ascendent, si ingroas-o spre exterior. Pentru pleaopele foarte cazute, varianta smokey eyes pe o forma ascendenta in care pui accentul pe partea inferioara a ochiului este alegerea perfecta. Genele false recomandate sunt cele mai alungite pe mijloc, pentu a da senzatia de ridicare.

 

Ochii maturi: se va evita negrul, care va fi inlocuit cu maro, mov inchis sau plum. Fardurile sidefate se vor aplica de regula doar pe arcada, evitand astfel efectul de incretire al pleoapei.  Pentru pliu alege un fard nu foarte inchis si poti aplica gene false doar in coltul extern. Se recomanda culorile cat mai naturale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.