Interviu Andreea Dumitru – Make Up Artist

În lumea fascinantă a machiajului, există artiști cu o pasiune palpabilă pentru transformare și frumusețe. Andreea Dumitru este unul dintre acești artiști, cu un talent remarcabil și o dedicare fermă față de arta machiajului. Cu

În lumea fascinantă a machiajului, există artiști cu o pasiune palpabilă pentru transformare și frumusețe. Andreea Dumitru este unul dintre acești artiști, cu un talent remarcabil și o dedicare fermă față de arta machiajului. Cu un background care îmbină cursurile de makeup cu cele de dans pentru miri și studii în psihologie, Andreea aduce o viziune unică și profundă în munca sa. Cu fiecare pensulă, își pune amprenta creativă și se asigură că fiecare client strălucește într-un mod autentic. Pentru a-i urmări creațiile, puteți accesa pagina ei de Facebook Shine and dance by Andreea D.  și Instagram, unde frumusețea devine poveste. Make Up Artist

Interviu cu Make Up Artist – Andreea Dumitru

1. Cum ai început să te implici în domeniul machiajului?

 Andreea: Culmea, mie nu-mi plăcea să mă machiez, simțeam că nu mă pricep și nici nu am răbdare. Mi-a venit așa deodată ideea, aveam niște bani strânși și voiam să îi investesc în mine, să învăț ceva nou. Să creez o pasiune nouă. Uite asa am ales un curs și am descoperit nu doar că îmi place să machiez, dar mi-a dezvoltat și răbdarea.

2. Care sunt sursele tale de inspirație atunci când creezi un look nou?

Andreea: Depinde. De obicei văd ceva pe internet pe care îl iau ca și schiță și de acolo mă mai joc eu și ajunge să fie diferit și unic. Însă îmi place să mă uit la tot soiul de tutoriale de la diferiți artiști.🥰

3. Ce tehnici sau stiluri de machiaj preferi să folosești și de ce?

Andreea: Am învățat de curând tehnica creionului la un curs de perfecționare și mi se pare atât de mișto și interesantă încât îmi vine să o tot aplic.😁 De la fiecare înveți câte ceva, sunt zeci de feluri de a aplica fondul de ten de exemplu sau de a face o “codiță” cu eyelinerul. În funcție de ochi poți încerca o metodă diferită de ce ai încercat anterior.

 

4. Care sunt produsele sau instrumentele esențiale pe care le folosești în trusa ta de machiaj?

Andreea: Mi se pare foarte important sa ai pensule cât mai diverse ca să te poți ajuta atunci când faci ceva diferit. Contează atât materialul (pot fi sintetice, din păr de capră, din păr de cal sau veveriță etc.) cât și mărimea lor. Pensulele de detalii sunt extrem de importante când creezi un look nou.

5. Care sunt tendințele actuale în machiaj și cum te influențează acestea în munca ta?

Andreea: Din ce am observat se poartă foarte mult cut crease, însă nu pot să spun că mă omor după acest look. Dacă se cere, îl fac desigur, însă nu avantajează pe oricine. La fel ca și sprâncenele groase. Eu de exemplu le îngroș doar cu acordul clientei și dacă bineînțeles, consider și eu că i-ar sta mai bine cu ele mai groase.

Make Up Artist

6. Cum crezi că poate influența machiajul încrederea în sine a unei persoane?

Andreea: În primul rând, îți schimbă foarte mult starea. După ce ești machiată și te vezi în oglindă mai frumoasă, automat capeți mai multă încredere în tine, îți schimbi postura corporală, ai o altfel de privire. A nu se înțelege ca fără machiaj nu le poți avea, doar ca automat când te machiezi și te vezi altfel îți dă o stare de bine.

7. Care este fondul tău de ten preferat?

Andreea: Încă nu am unul anume însă îmi plac cele de la Mup, Dior, Estee Lauder. Oricum pentru a mă apropia cât mai mult de nuanța pielii clientei le combin între ele. Le combin și pentru a crea fondul perfect, pentru că au acoperire diferită fiecare.

8. Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac femeile atunci când aplică propriul lor machiaj și cum se pot corecta?

Andreea: Își aplică fondul de ten cu mâinile sau cu burețelul uscat (suge mult fond de ten). Burețelul trebuie să fie umed, îl uzi la chiuvetă până se umflă și apoi îl strângi într-un șervețel să iei excesul de apă. Abia apoi aplici. Altă greșeală ar fi că își fac codițele de eyeliner cu ochiul închis și automat se schimbă forma când deschizi ochiul. Privirea înainte când tragi codița și abia când o “umpli” închizi ochiul.

9. Cum îți găsești echilibrul între a rămâne fidel propriului stil și adaptarea la cerințele specifice ale clienților sau proiectelor?

Andreea: Eu sunt o persoană destul de adaptabilă și echilibrată. Lucrez de mulți ani cu clienții atât în proiectul meu cu dansul mirilor, cât și în altele. Așa că îmi este ușor să comunic cu ei. Spune-ti părerea, ascult-o pe a lor și întâlniți-vă undeva la mijloc, să fie avantajos și clientul să plece mulțumit.

10. Care este cea mai mare satisfacție pe care o ai în calitate de makeup artist?

Andreea: Că îmi pot dezvolta răbdarea și creativitatea. Ador să mă joc cu culorile, întotdeauna mi-am dorit să mă simt și puțin “pictoriță”

@stylishcocktails Make-up by @andreeag ♬ sunet original – Anca

Cu fiecare atingere de pensulă, Andreea nu doar aduce frumusețe, dar își îmbogățește și sufletul. În spatele fiecărei lucrări se află pasiunea, răbdarea și creativitatea unei artiste desăvârșite. Pentru ea, machiajul este mai mult decât un simplu procedeu estetic; este o formă de artă care îi permite să își exploreze talentul și să ofere încredere și frumusețe celor din jur. Este un privilegiu să privim lumea prin ochii ei plini de culoare și să ne lăsăm purtați în universul magic al machiajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.