cum ne machiem

Jocul cu lumina și umbra – iluzii optice în machiaj

Pentru a corecta anumite defecte ale feței, trebuie să recurgem la iluzii optice în machiaj. Toți am dori să ne scurtăm nasul,  sau să ne subțiem fața, și putem face asta dacă recurgem la câteva

Pentru a corecta anumite defecte ale feței, trebuie să recurgem la iluzii optice în machiaj. Toți am dori să ne scurtăm nasul,  sau să ne subțiem fața, și putem face asta dacă recurgem la câteva trucuri.

Iluzii optice în machiaj:

  • Iluzia de suprafață – o suprafață luminoasă pare mai mare decât una de culoare închisă.
  • Iluzia de relief – o culoare deschisă pare ieșită în relief, în timp ce o culoare închisă, va părea înfundată, ca o gaură.
  • Iluzia de volum – o culoare deschisă pare mai voluminoasă și mai proeminentă, iar o culoare închisă pare mai mică, mai păuțin proeminentă.

Acestea sunt primele legi ale machiajului, care ne permit să jonglăm cu umbra și lumina:

  • un fard de culoare închisă estompează ceea ce acoperă, iar un fard de culoare deschisă pune în evidență.

Iluzia de lungime: O linie orizontală pare ceva mai lungă decât una oblică, și mult mai lungă decât una verticală. Astfel apare a doua lege a machiajului: orice linie orizontală lățește. Deci, pentru subțiere corectăm aceste linii.

Iluzia de expresie:

  • liniile ascendente dau impresia de veselie, de tinerețe;
  • liniile orizontale dau impresia de calm; odihnă;
  • liniile descendente sunt triste, îmbătrânesc.

Deci, orice linie ascendentă întinerește, și ea se poate realiza la sprâncene, gene, fard de obraz, colțurile gurii. Dar atenție! Putem corecta ușor o expresie, făcând din linii descendente linii orizontale, și din orizontale linii ascendente. Dacă forțăm însă nota, se va remarca artificiul și nu obținem efectul dorit.

makeup

Cum suntem, cum ne machiem?

Bazele machiajului modern le-a pus marele machior francez Fernand Aubry, creatorul acelui studiu numit visagisme. El a plecat de la ideea că fiecare femeie poartă în ea posibilități de înfrumusețare. Fernand Aubry spunea că scopul visagistului este să descopere individualitatea fiecărei femei. Pentru visagist, a machia nu înseamnă a pune pe față câteva culori după anumite reguli, deoarece un machiaj foarte bine făcut, după toate regulile artei, poate fi anost, dacă nu se potrivește cu tipul de femeie care îl abordează. De exemplu, dacă avem ochii așezați orizontal și conform legilor machiajului ar trebui să le dăm o linie ascendentă, trebuie să ne aducem aminte că linia orizontală dă impresia de calm și echilibru, și dacă acesta este tipul nostru, atunci corectarea devine inutilă. O fată tânără, sportivă, cu un caracter optimist, cu toate liniile feței ascendente, nu are rost să le potolească, să le echilibreze, căci acesta este genul ei.

Scopul machiajului este de a pune în valoare personalitatea femeii, de a evidenția un stil. Un machiaj astfel conceput are efecte neînchipuite asupra fizicului femeii, dar și asupra psihicului ei. Femeia capătă dintr-o dată încredere în sine, luciditate, feminitatea irumpe, dintr-o persoană oarecare, devine o anumită persoană.

Însă pentru acest lucru, este nevoie ca fiecare femeie să se cunoască, să se caute pe sine și să se găsească.

În următorul articol, vă voi oferi câteva cunoștințe de morfologie și tipologie, care sper să vă ușureze efortul dv. de autocunoaștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.