legile de aur ale machiajului

Legile de aur ale machiajului

În articolul trecut am prezentat principalele forme ale feței. Acum sunteți gata pentru executarea unui machiaj, aveți tot ce vă trebuie și sunteți hotărâtă să duceți această operație la bun sfârșit. Înainte de a începe,

În articolul trecut am prezentat principalele forme ale feței. Acum sunteți gata pentru executarea unui machiaj, aveți tot ce vă trebuie și sunteți hotărâtă să duceți această operație la bun sfârșit. Înainte de a începe, aduceți-vă aminte de ceea ce un mare machior francez numește „legile de aur ale machiajului”:

 1. Orice linie ascendentă întinerește, iar orice linie descendentă îmbătrânește.
 2. Orice fard de culoare închisă estompează ceea ce acoperă, în timp ce orice fard de culoare deschisă scoate în evidență partea pe care a fost aplicat. Deci, cu două culori de farduri de pleoape, două de fond de ten, două nuanțe de pudră, veți obține, la dorința dumneavoastră, umbra și lumina.
 3. Un machiaj, pentru a fi foarte reușit, trebuie aplicat pe o piele sănătoasă, bine curățată și nu prea obosită.
 4. Orice față are două centre care atrag atenția și fixează privirea celorlalți: ochii și gura, căci sunt puncte vii, mobile și colorate.
 5. nu aplicați prea mult fard dintr-o dată, fie că este rimel sau fond de ten. Dacă nu este suficient ceea ce ați aplicat prima dată, mai adăugați. Este mult mai simplu să adaugi decât să ștergi surplusul.
 6. Dacă ați greșit ceva, mai bine ștergeți complet și luați totul de la început, căci numai o mână foarte sigură poate realiza cu succes o rectificare.
 7. Machiajul trebuie să țină cont de vârstă, personalitate, modă, sezon, oră, ocazie, toaletă și coafură.
 8. Produsele de machiaj trebuie să fie adecvate tipului de ten.
 9. Dacă sunteți începătoare, adoptați sistemul de machiaj progresiv.
 10. Pentru ca armonia culorilor să fie completă, ea trebuie să țină cont de:
  1. culoarea ochilor;
  2. culoarea părului;
  3. culoarea tenului;
  4. culoarea petelor colorate de machiaj (ruj, fard de pleoape) și culoarea toaletei.
 11. Rujul de buze, fardul de față și lacul de unghii trebuie să se asorteze.
 12. Machiajul se mai poate schimba după schimbările ocazionale ale culorii pielii: machiaj pentru piele bronzată (înroșită de vânt, cuperoză) sau machiaj pentru o față palidă și obosită.
 13. Ca să câștigați timp, fiți ordonată.

Acestea sunt legile de aur ale machiajului. În următorul articol vom arăta principalele motive pentru care nu „ține” machiajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.