În articolul trecut am amintit care sunt legile de aur ale machiajului. Astăzi vom merge mai departe și vom discuta despre motivele principale pentru care machiajul nu rezistă. Se întâmplă des ca un machiaj făcut
În articolul trecut am amintit care sunt legile de aur ale machiajului. Astăzi vom merge mai departe și vom discuta despre motivele principale pentru care machiajul nu rezistă.
Se întâmplă des ca un machiaj făcut cu multă trudă, după câteva ore să nu mai arate frumos. Motivele pentru care machiajul nu rezistă sunt următoarele:
- Pielea nu este în bună stare. Produsele aderă perfect pe o piele sănătoasă și rezultatul este mulțumitor timp de mai multe ore. Dacă doriți să vă machiați, va trebui să vă îngrijiți conștiincios tenul. Nu uitați că machiajul este un mijloc de înfrumusețare, nu de camuflare. Desigur, îngrijirea tenului necesită puțină muncă zilnică, și ar fi mult mai comod să se acopere tenul urât cu fard, însă produsele nu aderă pe o piele neîngrijită. Și până la urmă, de ce să nu fiți atrăgătoare și demachiată?
- Au mai rămas urme de la machiajul trecut pentru că nu v-ați demachiat corect.
- Nu ați folosit produsele adecvate pentru tipul dumneavoastră de ten. Dacă spre exemplu aveți tenul gras, v-ați demachiat cu o cremă grasă și nu ați aplicat o loțiune camforată, atunci grăsimea naturală se va amesteca cu cea a demachiantului, precum și cu produsul de machiaj, iar rezultatul va fi o piele lucioasă.
- Ați aplicat prea mult fond de ten. Fondul de ten trebuie bine întins, repartizat pe toată fața. Se va folosi o cantitate mică de produs, putând adăuga ulterior acolo unde este nevoie. Desigur, surplusul de pudră se va înlătura cu peria.
- Ați făcut un machiaj de seară prea complicat și ați expus tenul la soare. La mare, la munte, atunci când faceți sport sau în aer liber, machiajul trebuie să fie unul foarte simplu. Nu există metode care să facă machiajul rezistent în căldura soarelui, vânt sau ploaie.
- Se știe că pielea este oglinda sănătății, iar faptul că machiajul nu rezistă ar putea reprezenta primul semnal de alarmă că nu vă simțiți bine sau că sunteți foarte obosită. În timpul unei perioade de oboseală sau a unei boli, machiajul trebuie simplificat. Nu trebuie să renunțați în a vă mai farda. Într-o asemenea perioadă fardul este mai necesar ca oricând, pentru a vă oferi un aspect mai sănătos, dar mai ales pentru a vă ridica moralul.
Și acum câteva trucuri pentru întreținerea machiajului.
După ce ați terminat să vă fardați, dacă nu aveți un spray de fixare a machiajului, puteți înmuia un disc demachiant în apa rece, stoarceți și tamponați ușor toată fața, sau faceți același lucru cu un cub de gheața învelit într-o bucată de tifon.
În cazul în care rujul dumneavoastră nu este rezistent, trebuie să vă pudrați bine buzele înainte de aplicare și să-l întindeți bine cu ajutorul degetului. Este de preferat să alegeți un ruj care să nu fie prea gras și să învățați să mâncați atent.
În următorul articol vom continua această miniserie, și vom trece la următorul subiect: demachiatul.