Cârnați românești

În acest articol vă voi lăsa o rețetă tradițională de cârnați românești. Cârnații se prepară din carne tocată amestecată cu condimente și puse în intestinul subțire, care trebuie să fie foarte bine curățat și spălat,

În acest articol vă voi lăsa o rețetă tradițională de cârnați românești. Cârnații se prepară din carne tocată amestecată cu condimente și puse în intestinul subțire, care trebuie să fie foarte bine curățat și spălat, să nu aibă pe el grăsime și nici miros. Intestinul subțire se pregătește răzuindu-l bine cu muchia unui cuțit și pe față și pe dos și spălându-l în multe ape reci. Mațele spălate se sărează puternic și se păstrează la rece.

Cârnații se prăjesc proaspeți sau afumați.

Cârnați românești

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc,
  • 250 g slănină,
  • 3 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper
  • intestine subțiri.

romanian sausagesMod de preparare:

Se dă carnea prin mașina de tocat. Se taie slănina cubulețe foarte mici. Se amestecă slănina cu carne tocată, puțină apă cu zeamă de usturoi, sare și piper și cu această compoziție se umple mațul cu ajutorul mașinii de tocat carne la care, în locul sitei și al cuțitului, s-a aplicat pâlnia de umplut cârnați. Se prăjesc în untură sau untdelemn în cuptor la foc potrivit. Se prăjesc și pe  grătar, sunt chiar foarte apreciați, sau pe jar puși în țepușă, haiducește.

 

 

Se dă carnea prin mașina de tocat. Se taie slănina cubulețe foarte mici.

Se amestecă slănina cu carne tocată, puțină apă cu zeamă de usturoi, sare și piper.

umplutura carnati

Cu această compoziție se umple mațul cu ajutorul mașinii de tocat carne la care, în locul sitei și al cuțitului, s-a aplicat pâlnia de umplut cârnați.

carnati

Mod de servire: Cârnații se prăjesc în untură sau untdelemn în cuptor la foc potrivit. Se prăjesc și pe  grătar, sunt chiar foarte apreciați, sau pe jar puși în țepușă, haiducește.

 

reteta carnati romanesti

Un desert minunat ar putea fi de exemplu această plăcintă cu brânză, dintr-o carte foarte veche de bucate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.