desert din gutui

Desert din gutui

Toamna vine cu arome ispititoare și gusturi apetisante. Gutuile sunt căutate în această perioadă. Toamna ne-a dăruit gutuile, pe care le-a pictat în galben și le-a învelit în puf, le-a adăugat un gust deosebit și

Toamna vine cu arome ispititoare și gusturi apetisante. Gutuile sunt căutate în această perioadă. Toamna ne-a dăruit gutuile, pe care le-a pictat în galben și le-a învelit în puf, le-a adăugat un gust deosebit și un miros plăcut.  În plus, aceste fructe sunt pline de vitamine și minerale și aduc multiple beneficii sănătății. Indiferent cum le consumăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului. Ca să te bucuri de gustul lor, îți las mai jos rețeta mea pentru un desert din gutui care aduce aminte de gustul copilăriei, de mirosul gutuilor păstrate la fereastră și aerul rece de afară.

Ingrediente:

  • 3 gutui;
  • 200 g zahăr;
  • 600 ml apă;
  • 2 linguri făină;
  • esență de rom;
  • scorțișoară.

 

 

Mod de preparare desert din gutui:

Gutuile se spală și se curăță de cotor și de partea tare de lângă cotor. Taie gutuile în felii. Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat la foc mic. Se amestecă des pentru ca acesta să nu se ardă. După ce zahărul s-a caramelizat se adaugă apa și se lasă la fiert până ce se obține un sirop.  După ce siropul s-a format se adaugă feliile de gutui și se lasă la fiert pentru 20 de minute.  Amestecă făina cu puțină apă până când aceasta capătă consistența unei smântâni și adaugă peste gutuile care fierb. Poți adăuga puțină esență de rom și puțină scorțișoară pentru a desăvârșii gustul acestui preparat. Se amestecă cu grijă pentru a nu sfărâma feliile de gutui. Se mai lasă câteva minute la fiert și mâncarea este gata!

Poftă bună!

 

Zahărul se caramelizează într-o cratiță la foc mic.

Gutuile se curăță și se taie felii.

Când zahărul s-a caramelizat se adaugă apa și se lasă la fiert până ce se obține un sirop.

Se adaugă feliile de gutui peste sirop.

Se lasă la fiert pentru 20 de minute sau până ce gutuile sunt fierte.

Amestecă făina cu puțină apă până se obține consistența unei smântâni.

Amestecul obținut se pune peste gutui și se amestecă cu grijă pentru a nu sfărâma gutuile.

După gust, poți adăuga puțină esență de rom și scorțișoară.

Se mai lasă 4-5 minute la fiert și deliciosul desert este gata!

Poftă bună!

 

Descoperiți și rețeta mea de dulceață din gutui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.