desert quinoa cu para caramelizata

Desert vegan de quinoa cu pară caramelizată

Bună! Astăzi am să vă răsfăț cu un desert delicios dar în același timp sănătos, perfect pentru orice vârstă. Un desert vegan, ușor de pregătit, cu un mix de texturi interesant și arome neașteptate. Ingrediente:

Bună! Astăzi am să vă răsfăț cu un desert delicios dar în același timp sănătos, perfect pentru orice vârstă. Un desert vegan, ușor de pregătit, cu un mix de texturi interesant și arome neașteptate.

Ingrediente:

(suficient pentru 3 porții)

  • 100 g quinoa;
  • fulgi crunchy ovăz;
  • sirop de ovăz;
  • cremă de cocos 150 ml;
  • 3 pere nu foarte coapte;
  • 1 lingură ulei de cocos;
  • 1 lingură miere.

Mod de preparare:

Pune quinoa la fiert. Proporția quinoa-apă este de 1:2.  Astfel, la jumătate de pahar de quinoa adaugă un pahar de apă. Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, cu capacul pus.

În acest timp taie perele în fâșiuțe de aproximativ un cm. Într-o tigaie încinsă pune uleiul de cocos și mierea. Lasă-le să se încingă apoi adaugă perele. Lasă perele să se caramelizeze 4-5 minute, apoi oprește focul.

Acum începe partea artistică: montarea desertului. Joacă-te cu proporțiile după bunul plac și lasă-te purtată de imaginație. Într-un bol transparent pune un strat de fulgi crunchy ovăz apoi un strat de pere. Adaugă puțin sirop de ovăz dacă preferi ca desertul tău să fie mai dulce. Apoi continuă cu un strat de quinoa și încă unul de pere.  Ca ultim strat folosește cremă de cocos.

Eu am scos crema de cocos într-un bol separat și am mixat-o până a căpătat o consistență ca de smântână, apoi am adăugat-o la desertul meu.

Deasupra poți adăuga sirop de ovăz pentru decor.

Pune jumătate de pahar de quinoa cu un pahar de apă la fiert.

În timp ce quinoa fierbe, taie perele în fâșii de aproximativ 1 cm.

Într-o tigaie, pune o lingură de ulei de cocos și una de miere la încins. Adaugă apoi perele și lasă-le la caramelizat aproximativ 5 minute.

După ce quinoa a fiert poți monta preparatul.

Pune ingredientele în straturi, în proporțiile dorite, după preferință.

Poți orna preparatul cu sirop de ovăz, pentru un aspect apetisant, de masterchef.

 

 

Este recomandat ca acest desert să fie consumat rece.

Bon appetit!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.