dulceață de gutui

Dulceață de gutui

Iubesc toamna pentru culorile calde ale frunzelor și mirosul jilav al pământului, pentru soarele pal din timpul zilei și diminețile răcoroase, pentru recoltele bogate și pomii plini de fructe. Iar gutuile sunt de departe cel

Iubesc toamna pentru culorile calde ale frunzelor și mirosul jilav al pământului, pentru soarele pal din timpul zilei și diminețile răcoroase, pentru recoltele bogate și pomii plini de fructe. Iar gutuile sunt de departe cel mai frumos, gustos și aromat simbol al toamnei. De aceea am pregatit pentru tine o rețetă delicioasă de dulceță de gutui, care să satisfacă dorințele celor mai mofturoși.

Ingrediente:

  • 1 kg gutui tăiate cubulețe;
  • 1 kg zahăr;
  • 250 ml apă;
  • zeama de la jumătate de lămâie;
  • opțional o mână de miez de nucă.

Mod de preparare:

Gutuile se spală, se curăță și se rad cu răzătoarea sau se taie în cubulețe mici ( să se obțină un kg). Într-o oală pune 1 kg de zahăr și 250 ml apă, și lasă-le la foc mic până ce se topește zahărul. Apoi focul se dă mai mare. Siropul se fierbe până ce se leagă (proba de fir). Când siropul este aproape legat se introduc gutuile. După ce a fiert câteva minute se adaugă și zeama de lămâie. Se continuă fierberea verificând punctul final prin luarea periodică a probelor de sirop. Opțional, poți adăuga o mână de nuci taiate grosier. Când fierberea este terminată, dulceața se pune în borcane curate.

Pune zahărul și apa la fiert.

Dacă te miști rapid, pune mai întâi siropul la fiert, iar în timpul ăsta taie gutuile. În felul acesta gutuile nu se vor oxida.

Eu am ales să fac ambele variante, și dulceață de gutui tăiate cubulețe, și date pe răzătoarea mare.

Verifică dacă siropul s-a legat cu ajutorul probei de fir ( ia o picătură de sirop între degete, si dacă se formează un fir nu mai mare de un cm, siropul este legat).

Adaugă gutuile și lasă la fiert dulceața câteva minute.

Adaugă zeama de lămâie și continuă fierberea.

Când dulceața este aproape gata, ( ia periodic probe de sirop pe o farfurie, și dacă siropul stă legat înseamnă că dulceața ta este gata) poți adăuga o mână de nuci după preferință.

Pune dulceața în borcane curate.

Acum te poți bucura de gustul dulce și aromat al dulceții de gutui. Parfumată și cu o culoare aurie, această dulceață este umplutura perfectă pentru clătite, sau te poți bucura de gustul ei unic, pe o felie de pâine proaspătă cu unt.

 

Această rețetă de dulceață de gutui este rapidă și simplă. În plus dulceața are o frumoasă culoare aurie, ce cântă simfonia toamnei. Este absolut delicioasă și o poți folosi ca umplutură la diverse prăjituri.

dulceață de gutui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.