puiul vegetarian

La provincia

La sfârșitul anului trecut am facut o vizită rudelor mamei, care stau într-un sat uitat de lume, undeva prin Olt. Aici am redescoperit pe langă aerul curat și traiul lipsit de stres, gustul naturii. Gustul

La sfârșitul anului trecut am facut o vizită rudelor mamei, care stau într-un sat uitat de lume, undeva prin Olt. Aici am redescoperit pe langă aerul curat și traiul lipsit de stres, gustul naturii. Gustul pe care deși ni-l amintim vag, nu îl vom uita niciodată, gustul autentic al legumelor proaspăt culese din grădină, fară îngrășăminte. Gustul cărnii pline de sănătate, al unei puicuțe alergate prin curte și hrănite sănătos, fără concentrate.

Ajunsă acasă, am căutat prin magazine un produs care să amintească de gustul ca acasă al găinii. Așa am descoperit Puiul Vegetarian La Provincia.

De ce am ales eu Puiul Vegetarian?

Am ales Puiul Vegetarian de La Provincia pentru că este crescut în România, lângă Horezu, o zonă recunoscută pentru aerul curat. De asemenea puii sunt hrăniți cu cele mai bune legume și cereale. Cerealele, preponderent porumb și grâu reprezintă 70% din dieta Puiului Vegetarian. Aceste cereale sunt cultivate pe terenuri proprii, în apropriere de fermele unde sunt crescuți puii, în zona Horezu, recunoscută la nivel național pentru aerul curat și terenurile nepoluate.

Ideea de a ieși pe pieță cu o asemenea gamă de pui, hrănit cu legume și cereale, a pornit de la faptul că în România intră cantități însemnate de pui din afara Uniunii Europene, pui care sunt hrăniți cu făină din carne și oase.

Ce este MBM?

Făina din carne și oase (MBM- Meat and Bones Meals) este preparată din deșeurile industriei de prelucrare a cărnii, din componente care nu sunt destinate consumului uman. Așadar, acest produs este realizat din ceea ce rămâne după tranșare: carne reziduală, intestine, organe, țesuturi conjunctive și, în unele cazuri, oase.

Uniunea Europeană a interzis încă din 1994 folosirea MBM în alimentația animalelor destinate consumului uman, dar în spațiul extra-comunitar, cu excepția Indiei și Thailandei, este folosită pe scară largă în fermele de creștere a puilor, vitelor și porcilor.

MBM folosită în alimentația păsărilor (și altor animale pentru consumul uman), este riscantă deoarece poate transporta virusuri și bacterii dăunătoare animalelor, și ulterior sănătății umane.

 

La Provincia vizează dezvoltarea unui sistem alimentar sănătos, corect și prietenos pentru mediul înconjurător. Aceștia susțin implementarea sistemului from farm to fork :

  • favorizează producția sustenabilă de hrană;
  • procesare și distribuție alimentară sustenabilă;
  • consum alimentar sustenabil;
  • prevenirea risipei alimentare.

Acest sistem aduce beneficii reale:

  • dă credibilitate brandului într-o categorie în care au pătruns produse de calitate îndoielnică din import (pui hrăniți cu MBM);
  • se traduce prin gestionarea cu responsabilitate a întregului proces, de la hrana păsărilor cu legume și cereale, ori felul în care sunt ele îngrijite, până la producția și ambalarea produselor finite.

Ți-am pregătit o rețetă simplă, dar absolut delicioasă, care să scoată în evidență gustul deosebit al acestui pui. Intră aici și descoperă ce ți-am pregătit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.