supa de pui cu galuste

Supă de pui cu găluște

Supa de pui cu găluște este îndrăgită de toată lumea, de la mic la mare. Este delicioasă, hrănitoare și acum ușor de preparat. Descoperă secretul găluștelor pufoase, fără praf de copt sau bicarbonat. Ingrediente: Pentru

Supa de pui cu găluște este îndrăgită de toată lumea, de la mic la mare. Este delicioasă, hrănitoare și acum ușor de preparat.

Descoperă secretul găluștelor pufoase, fără praf de copt sau bicarbonat.

Ingrediente:

Pentru supă:

 • 1,5 kg carne de pui cu os;
 • 3 litri apă;
 • 3 morcovi;
 • 1 ceapă;
 • 1 păstârnac;
 • 1 ardei gras;
 • o țelină mică sau o bucată din una mare;
 • pătrunjel verde;
 • sare.

Pentru găluște:

 • 3 ouă;
 • 180 g griș;
 • un vârf de sare;
 • 1 lingură ulei.

Mod de preparare:

Într-o oală de 5 litri pune carnea de pui la fiert în 3 litri de apă rece.

Când supa începe să fiarbă se va forma o spumă, pe care trebuie să o aduni cu o spumieră. După ce aduni toată spuma, adaugă o linguriță de sare și lasă supa să fiarbă la foc moderat pentru ca aceasta să rămâmă limpede.

Lasă supa la fiert pentru 20 de minute, după care adaugă legumele. Continuă fierberea pentru aproximativ 20 de minute, sau până ce acestea sunt fierte.

 

Cât timp supa fierbe, pregătește găluștele. Sparge ouăle într-un bol, împreună cu sarea și uleiul, și amestecă-le cu o furculiță până devin fluide. Adaugă grișul în ploaie mestecând cu furculița până ce acesta se încorporează. Acoperă castronul cu o folie alimentară sau un capac și lasă pentru 10 minute pe masă, la temperatura camerei. Vei constata că în acest timp grișul se va umfla.

galuste de gris

Sfat secret: Pentru a obține găluște pufoase fără praf de copt sau bicarbonat, granulația grișului trebuie să fie cât mai mare. Se folosește atâta griș câtă greutate au ouăle. Dacă ouăle cântăresc 180 g, vei pune atunci 180 g griș. Pentru asta vei avea nevoie de un cântar de bucătărie.

Un alt secret este că pentru fiecare litru de supă vei face compoziția de găluște dintr-un ou.

După ce carnea și legumele au fiert, poți scoate legumele din supă ( sau le poți păstra dacă preferi legumele în farfurie), și adaugă un pahar de apă rece pentru a reduce temperatura supei înainte de a adăuga găluștele.

supa de pui cu galuste

supa de pui cu galuste

 

Cum faci găluștele?  Cu o lingură umezită în supă, ia o cantitate din aluat și introdu lingura în supă până ce acesta se dezlipește. Repetă procesul pentru restul compoziției. Deși mulți bucătari fierb găluștele în apă, eu prefer să le fierb în supă pentru ca acestea să fie mai gustoase. Lasă la fiert pentru 5 minute după care întoarce găluștele pe partea cealaltă și adaugă jumătate de pahar de apă rece. Mai lasă găluștele la fiert pentru încă 5 minute. Oprește focul, acoperă oala cu un capac pentru 10 minute. În acest timp găluștele se umflă și devin pufoase. La final se adaugă pătrunjel verde.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.