dietă echilibrată

7 elemente pentru o dietă echilibrată

O sănătate bună constă în consumul alimentelor potrivite, combinate cu exerciții fizice regulate și odihnă. O dietă echilibrată ne va ajuta să ne păstrăm sănătoși pentru a face față cu brio activităților zilnice și în

O sănătate bună constă în consumul alimentelor potrivite, combinate cu exerciții fizice regulate și odihnă. O dietă echilibrată ne va ajuta să ne păstrăm sănătoși pentru a face față cu brio activităților zilnice și în general, pentru a duce o viață mai bună.

Iată 7 elemente pentru o dietă echilibrată:

  • Proteina – este un macro nutrient vital pentru fiecare celulă din corp. Zilnic, corpul nostru folosește proteine pentru a produce molecule importante, cum ar fi hormoni și enzime, dar și pentru a construi și menține țesutul muscular. De asemenea, proteinele sunt excelente pentru a satisface foamea. Asigurați-vă că includeți în dietă suficiente proteine în fiecare zi pentru a înlocui ceea ce ați folosit. Este recomandat ca 30% din aportul zilnic de calorii să provină din proteine din plante sau animale.
  • Carbohidrați – sunt micronutrienți care dau energie, deci este vital să îi consumăm zilnic. Vă recomand să obțineți aproximativ 40% din caloriile dvs. din carbohidrați din cereale integrale, fasole, legume și fructe – nu din produsele de patiserie, sucuri și bomboane.
  • Grăsimile – Corpul dvs. necesită cantități mici de grăsimi benefice. Dieta tipică americană furnizează mai multe grăsimi totale și grăsimi saturate decât avem nevoie și nu sunt suficiente grăsimi sănătoase, cum ar fi grăsimile din pește, nuci, uleiuri de măsline și avocado. Grăsimile sunt o sursă foarte concentrată de calorii, motiv pentru este recomandat să vă limitați grăsimile la 30% sau mai puțin din aportul zilnic de calorii.
  • Vitaminele și mineralele– sunt implicate în multe dintre reacțiile chimice pe care organismul le efectuează în fiecare zi, iar multe minerale au roluri structurale în organism. O dietă bine echilibrată vă ajută să furnizați vitaminele și mineralele de care aveți nevoie, iar administrarea zilnică de mai multe suplimente de vitamine și minerale vă ajută să obțineți cantitățile adecvate.
balanced diet
  • Fitonutrienti – conțin o serie de beneficii, cum ar fi prevenirea bolilor, creșterea imunității și repararea deteriorării ADN-ului.
  • Fibre – susțin procesul digestiv și ajută la dezvoltarea bacteriilor prietenoase din tractul digestiv. Se recomandă 25g fibre pe zi
  • Apa – se recomandă 8 pahare de apă pe zi. Corpul are nevoie de apă pentru a transporta substanțele nutritive către celule și pentru a scăpa de deșeuri. Apa ajută și la controlul temperaturii corpului dar și la lubrifierea articulațiilor, a organelor și a țesuturilor

La începutul articolului spuneam că pentru a avea un stil de viață sănătos pe lângă o dietă echilibrată și exerciții fizice, odihna este la fel de importantă.  Descoperă rolul odihnei citind articolul următor: https://stylishcocktails.com/stil-de-viata/somnul-rolul-odihnei-in-procesul-de-slabire/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.