Cum economisim energie

Nu mă gândeam să abordez o astfel de temă până nu am văzut provocarea data de E-ON. Economisirea energiei, este un subiect care ar trebui promovat mai mult, mai documentat. Când vorbim de economisirea resurselor,

Nu mă gândeam să abordez o astfel de temă până nu am văzut provocarea data de E-ON. Economisirea energiei, este un subiect care ar trebui promovat mai mult, mai documentat. Când vorbim de economisirea resurselor, ar trebui să ne gândim mai departe de aspectul material. Ar trebui să realizăm cât de important este acest lucru pentru planetă, pentru a oferi un viitor bun copiilor noştri şi un loc prietenos in care să trăim.

Energia folosită cu responsabilitate ar putea fi cel mai rapid mod de a reduce emisiile de carbon și, totodată, vei economisi bani!

Iată câteva idei prin care poţi economisi energie, pe care le poţi aplica şi tu, acasă sau la birou:

  • Schimbă becurile! Foloseşte becuri economice, acum există o mulţime de modele din care poţi să alegi.
  • Incarcă-ţi telefonul în maşină: cum traficul este infernal poţi profita de acest timp. Încarcă-ţi telefonul în maşină când te duci/întorci de la serviciu, astfel vei avea un aparat mai puţin de încărcat acasă.
  • Spală economic. Folosește mașina de spălat rufe sau de spălat vase atunci când ai strâns suficiente rufe sau vase murdare, nu doar câteva, și alege un program economic și/sau temperatura cea mai joasă cu putință. Dacă nu ai maşină de spălat vase, foloseşte apa doar la clătirea acestora.
  • Când găteşti foloseşte capac. Când găteşti fără capac, consumul de gaz creşte de 3-4 ori.
  • Aerul condiţionat: setează temperatura aerului condiţionat la o valoare mai mare pe timpul verii. Nu doar vei economisi energie, dar este mai bine şi pentru sănătate.  Nu uita sa cureţi filtrele
  • Duş în loc de baie! Înlocuieşte băile lungi în cadă cu duşuri fresh şi rapide. Vei economisi energie şi apă deopotrivă.  În medie, pentru o baie folosești de 4 ori mai multă apă și energie electrică.
  • Foloseşte la maxim lumina naturală!
  • Izolează-ţi locuinţa. O locuință care nu e izolată termic, îți poate crește costurile energiei electrice considerabil – apelează la placarea cu polistiren.
  • Alege aparate electronice moderne,  din clasa de eficienţă economică superioară (A++, A+++).
  • Scoate din priză toate aparatele electronice și electrocasnice în momentul în care nu le folosești, nu uita că acestea consumă energie cât timp stau în priză!

Campania #EconomiiLaPuterea100 organizată de cei de la E.ON vine cu o serie creativă de filmuleţe, pline de idei practice, menite să te ajute să economiseşti energia electrică.

Achiziționează un abonament de electricitate E.ON  şi poți câştiga o invitație dublă la Electric Castle!! Mai multe detalii aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.