festivalul mucenicilor

Festivalul Mucenicilor

Hei! Chiar acum m-am intors de la Festivalul Mucenicilor si am vrut sa impartasesc cu voi experienta mea! In folclorul romanesc se spune ca de 9 martie se aprinde Focul de Mucenici, care arde anotimpul

Hei! Chiar acum m-am intors de la Festivalul Mucenicilor si am vrut sa impartasesc cu voi experienta mea!

In folclorul romanesc se spune ca de 9 martie se aprinde Focul de Mucenici, care arde anotimpul vechi pentru a-l aduce la viata pe cel nou. Cu acest prilej gospodinele impletesc mucenicii iar barbatii cei mai indrazneti respecta traditia celor 40 de pahare cu vin.

Haide sa celebram cum stim noi romanii mai bine, acest festival! Cu mucenici muntenesti si moldovenesti! Inca de la aparitia zorilor, gospodinele pricepute,  se intrec in munca si migala, pentru a obtine cei mai gustosi si mai aspectuosi mucenici.

Este loc pentru toti pofticiosii, caci gospodinele noastre au preparat peste 5000 de portii de mucenici muntenesti. La prepararea lor se vor folosi nu mai putin de 50 kg de faina, 3 kg de nuca, 10 kg de miere si tot atatea de zahar, 20 de kg de lamai si 2 kg de scortisoara.

Nu esti fan mucenici muntenesti? Atunci afla ca te asteapta 20.000 de mucenici moldovenesti in compozitia carora au intrat sute de kg de faina, zahar, zeci de litri de ulei si sute de litri de lapte,25 de kg de unt, sute de oua si nu mai putin de 200 kg miez de nuca, 80 kg de miere si 5 kg de lamai.

Targul este despre mucenici si traditie. Asa ca bucate cu specific romanesc, gatite de bucatari iscusiti, de la carnati, ciolane si mici  pana la cozonaci si poale-n brau, nu vor lipsi din acest targ. Vei gasi de asemenea si preparate de post, precum  zacusca de vinete sau de ghebe.

Cea mai mare surpriza care te asteapta este “Hora Mucenicilor”. Un lant de mucenici in chip de om, ce vor dansa si se vor veseli, la cea mai interesanta hora din istorie!!

Vino in parcul National sa gusti cei mai buni mucenici! Grabeste-te, festivalul se termina pe 10 martie!

Gusta si tu traditia!!

2 thoughts on “Festivalul Mucenicilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.