suede

Intretinerea incaltamintei din piele intoarsa

Incaltamintea din piele intoarsa are un farmec aparte fiind extrem de eleganta, insa, este extrem de greu de intretinut. De aceea multe persoane se feresc sa cumpere astfel de incaltaminte. Iata cateva sfaturi de intretinere

Incaltamintea din piele intoarsa are un farmec aparte fiind extrem de eleganta, insa, este extrem de greu de intretinut. De aceea multe persoane se feresc sa cumpere astfel de incaltaminte.

Iata cateva sfaturi de intretinere a incaltamintei din piele intoarsa, care vor alunga orice grija legata de curatarea acesteia:

 

1.  Apa cu otet

Ei bine, da! In ciuda mirosului, otetul face minuni pentru incaltamintea din piele intoarsa.  Prepara o solutie din apa si otet, in parti egale. Cu o carpa moale inmuiata in solutia obtinuta curata delicat petele de pe pantofi. Lasa-i sa se usuce la temperatura camerei pentru 10 minute si bucura-te din nou de pantofii tai! Nu pune incaltamintea la uscat langa calorifer sau alte surse generatoare de caldura pentru ca risti ca materialul sa se stranga si sa capete un aspect neuniform.

 

2. Perie si spray

In comert exista perii si spray-uri speciale destinate acestui scop. Aplica spray-ul regulat pentru a creste impermeabilitatea si a lasa incaltamintea mai usor de curatat. Inainte de a folosi peria asigura-te ca pantofii sunt uscati si perie doar intr-o directie.

 

3. Radiera

“Sterge” petele de pe pantofi cu o radiera. Indeparteaza urmele lasate cu o perie speciala pentru incaltamintea din piele intoarsa sau o carpa moale.

 

4. Lapte si bicarbonat de sodiu

Foloseste 200 ml lapte si o lingurita de bicarbonat de sodiu pentru a improspata portiunile lucioase de pe suprafetele din piele intoarsa.

 

Nu uita:

  • Nu spala niciodata incaltamintea din piele intoarsa la masina de spalat sau direct sub jetul de apa;
  • Este de preferat sa pastrezi o astfel de incaltaminte in cutia originala;
  • Nu tine incaltamintea din piele intoarsa direct in razele soarelui, risti ca aceasta sa se decoloreze;
  • Nu purta aceeasi pereche de pantofi in fiecare zi! Incaltamintea are nevoie de cel putin 24 de ore ca sa “respire” si sa isi recapete forma originala.

suede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.