ligretto

Jocuri de societate pentru un weekend perfect!

Tu ce faci in weekendul asta? Strange-ti prietenii la tine si distrati-va!  Jocurile de societate sunt varianta perfecta pentru a te relaxa si petrece timp de calitate cu cei dragi tie. Cei de la Oxygame,

Tu ce faci in weekendul asta? Strange-ti prietenii la tine si distrati-va!  Jocurile de societate sunt varianta perfecta pentru a te relaxa si petrece timp de calitate cu cei dragi tie. Cei de la Oxygame, iti propun o serie de jocuri care te vor captiva si care vor alunga monotonia adunata dupa o saptamana de munca. Ei ofera o gama larga de jocuri, dedicate atat celor mari, cat si celor mici, jocuri de logica, puzzle-uri si multe altele.

Ligretto

Acesta este unul dintre jocurile mele preferate si devine foarte amuzant cand se strang mai multi jucatori. Ligretto este un joc de iuteala, atat fizica cat si intelectuala, si nu te vei plictisi niciodata de el.

Ligretto include 160 de carti (4 seturi a cate 40 de carti – cate un set pentru fiecare dintre cei 4 jucatori) si poate fi jucat de 2 pana la 4 jucatori. Daca se detin toate cele trei cutii Ligretto de culori diferite, pot juca pana la 12 persoane. Varsta minima recomandata este de 8 ani.

Cum se joaca?

Pregatiti cartile dupa culorile diferite de pe spatele lor. Fiecare jucator isi ia pachetul de carti pastrand culoarea pe care si-a ales-o, apoi il amesteca.

In functie de numarul de jucatori, fiecare va depune in fata lui pe masa, 5, 4, sau 3 carti, cu fata cu cifre in sus. Acest sir, il vom numi de acum RAND. Pe langa aceste carti, fiecare jucator va avea un teanc de 10 carti intoarse cu fata cu cifre in sus. Acest teanc va purta numele de TEANCUL LIGRETTO. Restul cartilor, vor fi pastrate de catre jucatori in mana, drept TEANCUL ACOPERIT. 

Jocul incepe dupa semnalul start, iar toti jucatorii incearca simultan sa scape cat mai repede cu putinta de cartile lor expuse!

Cum se depun cartile pe masa? Iata regulile:

  • Cartile cu numarul 1 pot fi depuse oricand pe masa, si reprezinta cartile de pornire pentru orice teanc.
  • Celelalte carti pot fi depuse doar daca noua carte are aceeasi culoare cu cea a teancului si daca arata un numar cu unu mai mare decat numarul de pe cartea pe care urmeaza a fi depusa. Asta inseamna ca peste un 1 albastru se poate depune numai un 2 albastru. Nicio alta carte! Peste un 2 albastru se poate depune numai un 3 albastru etc. Cum jucatorii joaca simultan, este foarte important sa actionezi rapid! Daca unul dintre jucatori a depus deja o carte cu un 2 albastru, un alt jucator care avea si el intentia să depuna o asemenea carte, va trebui sa astepte pana cand cineva aseaza din nou un 1 albastru pe masa;
  • Toti jucatorii pot sa depuna carti in oricare dintre teancurile de pe mijlocul mesei, indiferent de cine a
    depus prima carte in teanc;
  • Daca ai pierdut sansa, stai linistit, pe masa pot exista simultan mai multe teancuri din aceeasi culoare.
  • Daca pe masa nu mai ai carti ce pot fi jucate, apeleaza rapid la cartile din mana si intoarce trei carti cu fata in sus, suprapuse. Daca dupa folosirea unei noi carti a descoperit o noua carte care se potriveste, o poate depune si pe aceasta pe un teanc etc.  Daca nu s-a gasit nicio carte potrivita, trebuie sa se descopere repede urmatoarele 3 carti.
  • Daca s-au terminat cartile din mana, strange repede teancul de depunere, amesteca-l apoi repeta procesul.

Sfarsitul jocului

Jocul se termina atunci cand cineva reuseste sa depuna toate cartile din teancul LIGRETTO. Nu uita sa strigi „Ligretto!” atunci cand s-au terminat toate cartile din acest teanc si jocul se va termina instantaneu.

Cumpara jocul de aici, si pregateste-te de multa voie buna!

Cubul Rubik

Cubul Rubik a cucerit multe generatii inca de la lansarea sa pe piata, in anii 1970, si cu siguranta m-a

cucerit si pe mine. Este cel mai vandut joc din lume, si mai mult ca sigur ai incercat si tu macar o data sa ii rezolvi fetele. Exista numeroase tutoriale pe net, care prezinta algoritmii de rezolvare ai acetui cub, facand totul sa para mult mai usor. Cu ani in urma am avut si eu unul, dar s-a pierdut in timp. Ma gandesc serios sa imi achizitionez unul nou. In drum spre scoala, sau munca, seara inainte de culcare, cubul Rubik va umple mereu timpul si mintea ta! Este o modalitate excelenta de a te deconecta si a iti exerca mintea, in cel mai dinamic si creativ mod.

 

Cat de bine te vei distra cu prietenii tai, jucand impreuna cele mai tari jocuri de societate! Nu lasati plictiseala sa va acapareze weekendurile, si grabiti-va sa achizitionati un joc interesant, care va va amuza si va lasa timpul sa se scurga repede printre zambetele voastre!

Distractia incepe pe Oxygame!

Acest articol a fost scris pentru  Spring SuperBlog 2019.

 

One thought on “Jocuri de societate pentru un weekend perfect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.