kombucha

Kombucha

Bucha Bambucha, să curgă Kombucha! Hei! Astăzi o să vă povestesc puțin despre Kombucha. În ultima vreme este foarte mediatizată și probabil că ai auzit și tu despre această băutură supranumită și ” Ceaiul nemuririi”.

Bucha Bambucha, să curgă Kombucha!

Hei! Astăzi o să vă povestesc puțin despre Kombucha. În ultima vreme este foarte mediatizată și probabil că ai auzit și tu despre această băutură supranumită și ” Ceaiul nemuririi”. Dacă nu ai auzit, vei afla acum!

Să începem deci cu începutul. Ce este Kombucha?

Ciuperca kombucha este o cultură simbiotică de numeroase specii de bacterii vii și drojdii, grupate într-un biofilm, agregat de microorganisme în care celulele se alipesc una de alta alcătuind un sistem biologic ce fascinează prin complexitatea sa.

Kombucha este o băutură vie, nepasteurizată sau conservată. Este un ceai fermentat ce are la bază cultura de kombucha, care este un organism viu, o colonie de bacterii bune și drojdii. Aceasta se adaugă unui amestec de ceai verde cu ceai negru și zahăr. Cultura se hrănește cu zahăr în cadrul procesului de preparare și transformă ceaiul într-o băutură fermentată, efervescentă.

Legendă:

Kombucha a fost descoperită acum mai bine de 2000 de ani, în China, în timpul dinastiei Tsin. Această ciupercă ce creştea numai în ceai negru îndulcit, se dezvolta rapid ca o masa gelatinoasă şi nu prea placută la vedere, dar lichidul gălbui obţinut prin filtrarea sa avea un gust foarte plăcut și înviorător.

Câteva sute de ani mai târziu, pe vremea împăratului Inkyo, care suferea de o boală digestivă gravă, pe care nici un medic nu se pricepea să o tămăduiască, ciuperca a fost oficializată ca leac şi în Japonia.  Legenda spune ca la curte a venit doctorul coreean Kombu, care a adus cu el o băutură plăcuta la gust, preparată dintr-o ciupercă miraculoasă. Miraculoasă, pentru că împaratul nu numai ca s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simţit şi mai tânar şi mai viguros ca niciodată. Entuziasmat, el a numit ciuperca după numele medicului care a adus-o: Kombucha.

Proprietăți:

Kombucha este combinația perfectă de enzime și probiotice, bacterii bune, vitamine, minerale și aminoacizi, cu multiple efecte benefice asupra sănătății.

  • Menține echilibrul sistemului digestiv: nu degeaba împăratul japonez a adorat această băutură! Datorită multitudinii de enzime, probiotice și acizi, kombucha susține procesul digestiv și restabilește echilibrul florei intestinale.
  • Este o băutură puternic energizantă. Complexul de vitamine B și fierul din Kombucha asigură un aport crescut de oxigen la nivel celular, aducând organismului un plus de energie.
  • Detoxifică! Acidul glucaric din Kombucha stimulează și susține funcțiile ficatului. Probioticele și enzimele absorb toxinele din organism și apoi ajută la eliminarea lor.
  • Stimulează sistemul imunitar. Antioxidanții, bacteriile bune și conținutul de vitamina C din Kombucha stimulează sistemul imunitar.
  • Oferă bună dispoziție. Vitaminele B1, B6 și B12 au rol de a îmbunătății capacitatea de concentrare și de a stabiliza emoțiile.
  • Kombucha susține longevitatea prin neutralizarea  radicalilor liberi și prin aportul de acid nucleic care contribuie la regenerarea celulară.

Aici găsești mai multe detalii despre Kombucha și proprietățiile ei miraculoase!

ciuperca kombucha

Eu am încercat-o!

Ei bine, nu obișnuiesc să vorbesc de obicei despre problemele mele, dar acum am simțit nevoia să împărtășesc cu voi.

La fel ca împăratul japonez și eu am probleme cu stomacul de mai bine de 12 ani, și niciun doctor nu dă de cap acestor probleme. După internări repetate în spital și numeroase analize, nu am primit niciodată niciun diagnostic. Aveam dureri crunte de stomac și eram disperată. Nu mai știam prin ce doctori să merg și ce tratamente să mai încerc, mai ales că majoritatea pastilelor prescrise, parcă mai rău îmi accentuau durerile.

În toamnă am fost la AgendaBio, și am degustat diverse sortimente de Kombucha. Nu era prima dată când încercam această băutură, dar a fost pentru prima dată când am vrut să îi dau o șansă. Eram în plus prea disperată să găsesc un remediu care să mă scape de durerile crunte.  Mi-am cumpărat două sticle de kombucha în ceai verde, pentru că aceasta a fost aroma mea preferată și am plecat acasă. Am constatat surprinsă că nici nu ieșisem bine din clădire și deja băutura magică începea să îți facă efectul. Mersul meu devenea tot mai sprinten și un zâmbet larg îmi însenina fața. Am continuat să beau kombucha în fiecare dimineață iar durerile de stomac se estompau treptat.

Funcționează kombucha?

În cazul meu da!

De când kombucha a intrat in viața mea, nu am mai avut dureri de stomac, nu m-am mai balonat, iar tranzitul funcționează mult mai bine. Nivelul de energie a crescut, și chiar mă concentrez mai bine. Simptomele premenstruale s-au ameliorat, iar durata și intensitatea ciclului s-au micșorat. Ieei, sunt extrem de fericită pentru asta! Nu am decât cuvinte de laudă pentru această băutură efervescentă și răcoroasă.

Am recomandat cunoscuților, iar cei care au încercat au simțit și ei o îmbunătățire în scurt timp. Recunosc că nu am băut zilnic, și chiar am avut o perioadă de o lună în care nu am mai baut, dar efectul nu a dispărut. Am început să beau din nou de două săptămâni și de data asta nu am de gând să mai întrerup.

Eu am cumpărat kombucha de pe ikombucha.ro, dar pe piață sunt multe alte firme, din care poți alege.

Am avut parte de o experiență pozitivă cu băuturile de pe Ikombucha. Am încercat toate sortimentele, dar preferata mea rămâne cea în ceai verde, și o recomand, nu doar pentru gust, dar și pentru beneficiile multiple ale ceaiului verde. Ikombucha este o sursă de încredere și oferă produse sigure. În plus la 10 sticle comandate îți va livra băutura acasă gratis (în București).

Da, mie mi-a făcut bine, și sunt extrem de încântată, dar nu sunt medic, și nu am cum să îți recomand această băutură. Dar poți să te informezi, și apoi să alegi dacă vrei sau nu să o încerci. Eventual vorbește cu medicul tău. Nu știu cât de cercetată a fost această băutură, tot ce știu este că pe mine m-a ajutat enorm.

Cei de la Ikombucha au fost foarte drăguți, și mi-au dat o ciupercuță, așa că acum îmi voi putea prepara singură acasă ceaiul nemuririi. Sper să îmi iasă! Voi revenii cu detalii.

Până data viitoare vă doresc zile liniștite și multă sănătate!

One thought on “Kombucha

  1. Excelent articol. Ma bucur ca va suntem de folos si sper ca multi sa aiba curiozitatea sa incerce si sa ii ajutam si pe ei. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.