Târgul Național al Mierii

Weekendul acesta este dulce. Dulce ca mierea! Dacă ești în București weekendul acesta ia-i pe cei dragi și dați o tură la Târgul Național al Mierii. Ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii, organizat

Weekendul acesta este dulce. Dulce ca mierea! Dacă ești în București weekendul acesta ia-i pe cei dragi și dați o tură la Târgul Național al Mierii.

Ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, se va deschide pe 20 SEPTEMBRIE 2019, ora 10.00, pe platforma apicolă din Băneasa, Bucureşti, B-dul Ficusului nr. 42, sector 1. Până duminică te așteaptă cei mai harnici apicultori din țară, să le încerci și să le cumperi deliciile obținute natural de la albinuțe sârguincioase. Expozanţii vor etala de la produse apicole obţinute direct din stupină până la preparate derivate, suplimente nutritive sau produse cosmetice.

 

În târg îi veți găsi și pe cei de la Apidava, de care v-am tot povestit și pe a căror produse le-am tot lăudat. Le-am vizitat și eu standul și am plecat de acolo cu brațele pline.

 

Miere, fagure, polen, siropuri și tincturi, nu ai cum să pleci de la acest târg cu brațele goale. Este o experiență minunată atât pentru adulți dar mai ales pentru copii. Târgul este destinat tuturor, de la mic la mare, de la novice la experți, câci aici vei găsi și echipamente necesare pentru a porni o afacere cu albinuțe.

 

 

 

Știați că…

 • … mierea a fost utilizată pentru prima data în ritualuri religioase, însă ulterior a fost folosită în alimentație, în cosmetică și în medicina naturistă?
 • … mierea nu se strica niciodată?  Dacă este depozitată într-un recipient etanș, mierea poate fi păstrată o eternitate. Există chiar rapoarte despre miere comestibilă găsită în mormintele egiptene vechi de câteva mii de ani. Mierea este natural acidă și are un nivel scăzut de umiditate, făcându-o un mediu vitreg pentru bacterii.
 • … este medicament? Din cele mai vechi timpuri mierea a fost folosită ca tratament medical. Era adesea folosită ca un bandaj natural pentru a proteja tăieturile și arsurile de infecții. Este folosita chiar și astăzi ca tratament natural pentru mătreață, ulcere gastrice, tuse și chiar alergii sezoniere.
 • … mierea ajută la digestie? Ea ajută la reducerea constipației, a balonării și a gazelor, datorită faptului că este un laxativ ușor. Mierea este, de asemenea, bogată în bacterii probiotice, cum ar fi bacteriile bifido și lactobacili. Aceste bacterii benefice organismului ajută la digestie, susțin sănătatea sistemului imunitar și reduc alergiile.
 • … am putea trăi doar cu miere? Mierea include toate substanțele necesare susținerii vieții, inclusiv enzime, vitamine, minerale și apă. Conține de asemenea un antioxidant asociat cu funcționarea îmbunătățită a creierului.

 

13 thoughts on “Târgul Național al Mierii

 1. Dacă aș fi fost mai aproape de București, sigur nu aș fi ratat acest eveniment! Totul arată așa de frumos, standurile frumos aranjate te invită să faci cunoștință cu produsele apicole.

 2. Eu nu mai mănânc de foarte mulți ani miere sau alte produse apicole.
  Siropul de arțar sau de agave este un bun înlocuitor pentru cei care doresc o alternativă sau au alergie.

 3. Wow, cat de frumos organizat! Un eveniment pe cinste.
  Daca ajungeam si eu cu siguranta imi luam ceva bunatati de la Apidava si sapunuri. Sunt tare bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.