Viitorul arata bine!

Aniversarea a 25 de ani a celor de la Auto Schunn (partener autorizat Mercedes-Benz), coincide cu lansarea SUV-ului Mercedes-Benz EQC. Astfel,  Mercedes-Benz se propulseaza direct in era eco e-Mobility. Asa a luat nastere o provocare

Aniversarea a 25 de ani a celor de la Auto Schunn (partener autorizat Mercedes-Benz), coincide cu lansarea SUV-ului Mercedes-Benz EQC. Astfel,  Mercedes-Benz se propulseaza direct in era eco e-Mobility. Asa a luat nastere o provocare extrem de interesanta: sa iti imaginezi o societate care imbratiseaza total conceptul de e-Mobility.

Inainte de a incepe exercitiul de imaginatie, iti voi prezenta pe scurt ce inseamna e-Mobility. Conceptul reprezinta mai mult decat producerea autovehiculelor ecologice. Inseamna o infrastructura adaptata care sa poata sustine necesitatile unui vehicul electric, dezvoltarea continua a tehnologiei, precum si sustinerea si ajutorul oferite de guvern si alte institutii ale statului.

Poluarea a devenit o problema serioasa a societatii moderne.  Industria autovehiculelor este una dintre cele mai nocive ramuri industriale. Adoptand in totalitate o perspectiva eco, reducerea noxelor se va resimti considerabil in mediul inconjurator, mai ales in orasele aglomerate, unde gazele de esapament devin o problema suparatoare. Iti poti imagina un oras curat, unde poti respira aer proaspat, unde stai la semafor fara sa inspiri gazele masinilor? Iti surade si tie ideea?

Sursa foto www.mercedes-benz.ro

Beneficiile folosirii in totalitate a vehiculelor electrice, sunt multiple.

De la prelucrarea petrolului, transportul pe mare, pana la gazele emise de autoturisme in orase, pot avea loc o multime de dezastre la nivel de ecosisteme. Industria petrolului este extrem de nociva pentru planeta noastra. Eliminand riscurile, putem evolua intr-o societate ecologica, prietenoasa cu mediul inconjurator. Adoptarea masinilor electrice este primul pas spre un viitor promitator, pentru noi si generatiile viitoare!

Cum arata lumea e-Mobility?

  • Oceane mai curate. Lipsa petrolierelor si posibilelor accidente, precum si exploatarea petrolului din domeniul marin, scapa oceanele de devarsarile de petrol, care pot duce la un dezastru ecologic de proportii mari. Devarsarile cu petrol, au fost din pacate mult prea putin cercetate, si nu se cunoaste pe deplin expunerea mediului la poluarea cu petrol. Nu doar animalele marine vor fi fericite, dar si noi, oamenii, ne vom bucura de apa curata a marii. Optand pentru masini electrice salvam habitatele marine, si viata din adancuri va inflori! Vietatile marine cu siguranta iti vor multumi!
  • 0 emisie CO2. Iata inca o veste buna! Masinile electrice au emisii de CO2 zero!! Intr-o astfel de lume, distrugerea stratului de ozon este mult diminuata, iar incalzirea globala nu va avea un ritm atat de accelerat. Astfel, calota glaciara se va pastra pentru o perioada mult mai lunga, si pinguinii si ursii polari nu vor fi in pericol de extinctie. Sa ne intoarcem in zonele urbane, caci si aici vom gasi beneficii. Calitatea aerului din orase este mult imbunatatita iar tu te vei putea bucura chiar si de plimbarile de pe bulevardele aglomerate ale orasului. Te vei bucura de aer curat si proaspat chiar in inima orasului.
  • Sa vorbim acum despre infrastructura oraselor. Toate parcarile vor fi dotate cu statii electrice indiferent ca fac parte din domeniul public sau privat, sau poate chiar te vei putea conecta la electricitate prin acelasi sistem ca troleibuzele. Cine stie, poate tehnologia va evolua intratat incat sa incarci masina wireless, in timp ce stai la semafor, sau in parcare, folosind acelasi principiu ca la telefoanele mobile. Adaptand acest model, vom ajunge chiar sa incarcam masinile la drumurile lungi de pe autostrazi, in timp ce mergem. Panourile solare vor putea fi amplasate pe campurile din apropierea autostrazilor. Cu toate astea, este putin probabil ca traficul sa se fluidizeze, dar cel putin  cand stai in coloana la semafor, nu vei mai respira noxele de la masina din fata ta!
  • Intr-o lume ideala, sursa electricitatii ar trebui si ea sa fie prietenoasa cu mediul inconjurator, deci vor trebui exploatate la maxim sursele regenerabile: apa, vantul, lumina solara.

    Sursa foto www.mercedes-benz.ro
  • Se va investi mult in cercetare, pentru dezvoltarea tehnologiei, astfel autonomia masinii va creste, si tu vei putea sa o incarci mai rar. Timpul de incarcare al bateriei va scadea si va genera mai multa putere. Masinile vor fi din ce in ce mai eficiente, iar durata de viata a bateriilor va creste considerabil. Singurul inconvenient al masinilor electrice il reprezinta reciclarea bateriilor, dar cel mai probabil, in viitor se vor descoperi metode eco de reciclare si distrugere. Masinile vor fi probabil dotate cu panouri solare, si cine stie, poate chiar si cu un sistem care sa transforme energia eoliana, din drumurile repezi pe care le vei face pe autostrazi, in curent electric.
  • Poluarea fonica… poate e mult spus poluare, dar totusi, masinile electrice sunt mult mai silentioase decat cele pe carburant, si abia vei auzi masina cand este pornita. Bucura-te de liniste in propria masina, si concentreaza-ti acum toata atentia traficului!
  • Masinile electrice sunt economice! Costurile de intretinere si alimentare sunt mai mici decat in cazul combustibililor clasici;
  • Posibilitatile devin infinite! Important este sa ne dorim schimbarea si sa facem acest pas.

Viitorul incepe acum!

Auto Schunn pune la dispozitie vanzari auto noi sau rulate. Alege si tu noul SUV Mercedes-Benz EQC, si contureaza un viitor curat si demn de o civilizatie dezvoltata!  Noul SUV electric ajunge de la 0 la 100 km/h in 5.1 secunde si are o autonomie de 450 km. Cu o linie eleganta si pastrand acelasi confort, cu aceasta masina vei  intra intr-o era noua, era e-Mobility!! Trebuie sa stii ca in prezent, in Romania exista peste 2.000 de statii de incarcare electrica. Destul de bine, nu?

Alege verde! Alege e-Mobility! Zambeste!

Sursa foto www.mercedes-benz.ro

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019.

One thought on “Viitorul arata bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.