loro piana

Loro Piana

În pitorescul nord al Italiei, în inima artizanatului de lux, se desfășoară cu măiestrie povestea brandului Loro Piana – un adevărat stindard al textilelor superlative și al bunurilor de lux. De-a lungul a șase generații,

În pitorescul nord al Italiei, în inima artizanatului de lux, se desfășoară cu măiestrie povestea brandului Loro Piana – un adevărat stindard al textilelor superlative și al bunurilor de lux. De-a lungul a șase generații, această casă de modă a întruchipat neobositul său angajament față de excelență și calitate rafinată, formând o identitate definitivă în lumea modei.

Istorie

Povestea Loro Piana își are originile în pitorescul Trivero, unde familia Loro Piana începea tranzacționarea lânii încă din anii 1800. În anul 1924, Pietro Loro Piana punea temelia companiei Ing. Loro Piana & C., reprezentând ceea ce este astăzi. Cea de-a doua generație a preluat ștafeta în 1941, când Franco, nepotul lui Pietro, a preluat controlul asupra afacerii. După al Doilea Război Mondial, firma și-a făcut cunoscut numele ca furnizor de textile premium din lână și cașmir pentru industria haute couture, nu doar în Italia, ci și la nivel internațional. În anii ’70, frații Sergio și Pier Luigi Loro Piana au luat timona, diversificându-se în bunuri de lux și extinzând rețeaua de boutique-uri la nivel global.

La sfârșitul anului 2013, Loro Piana s-a alăturat grupului LVMH cu scopul de a-și păstra moștenirea și spiritul unic, în perspectiva realizării potențialului său semnificativ în viitor. „LVMH a demonstrat deja că respectă și sprijină afacerile de familie în valorile lor, tradiții și dorința de a oferi clienților un nivel incomparabil de calitate”, explică Pier Luigi Loro Piana, care este acum Vicepreședinte al Casei Piedmont. „Familia, meșteșugul, căutarea neîntreruptă a calității, autenticitatea și inovația sunt unele dintre valorile pe care le împărtășim. Ca ultima adiție la LVMH, Loro Piana poate beneficia de sinergii puternice păstrându-și în același timp moștenirea și tradițiile.” Perspectivele viitoare includ extinderea gamei de produse Loro Piana și expansiunea selectivă a rețelei sale globale de boutique-uri, consolidând și capitalizând pe faima sa globală pentru calitate supremă.

Cu 9 locații de producție în Italia, 171 de magazine Loro Piana în întreaga lume și o producție anuală de 5 milioane de metri de material, brandul Loro Piana este sinonim cu cele mai fine fibre și un angajament de neclintit față de excelență.

Măiestria Loro Piana

Loro Piana a devenit modelul pentru cele mai fine fire și materiale din lume datorită investițiilor sale neobosite în materii prime, producție, și inovație continuă. Compania controlează fiecare etapă a producției în standardele sale riguroase, de la colectarea fibrelor naturale până la livrarea produselor finite în magazine. Angajamentul Loro Piana față de durabilitatea acestor fibre rare și exclusive a dus la programe de conservare pe termen lung pentru a proteja animalele și habitatele lor. Prin încheierea de parteneriate exclusive cu furnizori din întreaga lume, susține și încurajează cercetarea și dezvoltarea continuă direct de la sursă. Loro Piana utilizează aceste materii prime unice pentru a produce textilele sale de renume mondial și bunuri de lux excepționale, toate realizate cu migală în Italia de unii dintre cei mai pricepuți artizani ai țării. Tradiția și inovația inspiră viziunea neabătută a companiei asupra calității.

Pasiune pentru materii prime prețioase

Astăzi, Loro Piana este un nume sinonim cu excelența în prelucrarea cașmirului și a altor materii prime fine și rare. Căutarea materiilor prime excepționale a dus Loro Piana în cele mai îndepărtate colțuri ale globului, din nordul Chinei și Mongoliei, unde iezii oferă cel mai fin cașmir, la platourile montane din Anzi, unde este colectată raritatea numită vicuña, până în Australia și Noua Zeelandă, căminul oilor merino ce produc cea mai fină lână. Calitatea inegalabilă a acestor materii prime este transformată în piese de îmbrăcăminte și accesorii, fiecare purtând cu sine amprenta măiestriei italienești. Compania se inspiră din tradițiile străvechi și tehnologia de vârf pentru a oferi clienților săi produse renumite pentru calitatea lor inegalabilă. Toate colecțiile de îmbrăcăminte și accesorii ready-to-wear sunt fabricate în Italia, în conformitate cu cele mai înalte standarde de măiestrie și excelență sartorială.

 

Cele Mai Fine Fibre

Vicuña

Platourile montane din Peru și Argentina sunt căminul unui animal magnific, care oferă cea mai fină și mai rară fibră animală din lume: vicuña, un membru diminutiv al familiei cămilelor care odinioară era venerat de incasi. Astăzi, Loro Piana a devenit un nume de referință în prelucrarea vicuña, fiind principalul procesator al acestei fibre prețioase. Vicuña reprezintă cea mai fină fibră legală colectată de la animale adulte, cu un diametru mediu de aproximativ 12,5-13 microni. Această colectare are loc o dată la doi ani, când fiecare animal furnizează în jur de 250 de grame de lână. După îndepărtarea fibrelor mai aspre, greutatea se reduce la aproximativ 120-150 de grame. Ușoară precum o pană și incredibil de moale, această materie primă de excepție conferă țesăturilor o senzație unică la atingere.

vicuna lora piana

The Gift Of Kings®

O introducere în esența luxului – lâna The Gift of Kings®, o creație excepțională exclusivă pentru Loro Piana. Această lână merino meticulos selecționată și extrem de rară emană o senzație ireproșabilă. Moale la atingere și incredibil de ușoară, este creată din lâna unor turme atent selectate și, ca atare, este disponibilă în cantități foarte limitate. Colecția de pulovere fine din lână pentru femei de la Loro Piana a fost alcătuită în urma unei căutări constante a celor mai dorite materii prime din lume, punând în prim-plan confortul și calitatea maximă.

The Gift of Kings® reprezintă o lână fină, natural elastică și cu o capacitate inegalabilă de a absorbi umiditatea, lăsând pielea să respire în voie. Colecțiile Loro Piana realizate din lâna fină The Gift of Kings® sunt adecvate atât pentru iarnă, cât și pentru vară, având o versatilitate sporită dată de fibra subțire și respirabilă de doar 12 microni.

Lâna Merino

Expedițiile Loro Piana ne călăuzesc și spre continentele Australiei și Noii Zeelande, unde oaia merino și-a găsit habitatul propice. Blana acestor oi produce lâna cu cea mai înaltă calitate, caracterizată prin finețe ultrasubțire, textură catifelată și strălucire aparte. Această lână superfină este cu adevărat o resursă rară și valoroasă. Dintr-un număr de aproximativ 75 de milioane de oi existente în această regiune, doar aproximativ 18 milioane produc lână cu un diametru sub 19 microni. An de an, Loro Piana achiziționează cu mândrie cele mai excepționale loturi de lână produse în Australia și Noua Zeelandă.

Cașmir

Mongolia reprezintă sursa celor mai prețuite loturi din această fibră extrem de valoroasă. Prin colaborări directe în aceste țări, Loro Piana a dezvoltat o legătură specială cu crescătorii de capre Hircus, care produc cașmir. O dată pe an, se efectuează o recoltare a acestor blănuri prețioase printr-un proces delicat de pieptănare, asigurându-se că nu sunt afectate animalele. Într-un interval de timp de aproximativ un an, fiecare capră produce în jur de 450-500 de grame de material brut; după eliminarea firelor exterioare mai aspre, cantitatea se reduce la aproximativ 250 de grame. Este important de menționat că doar cașmirul de cea mai înaltă calitate este selectat pentru a crea firele și textilele inconfundabile Loro Piana.

Cașmir Baby

Cașmirul Baby ( Baby cashmere), un țesut excepțional de moale, reprezintă semnătura inconfundabilă a casei Loro Piana. Fibra este incredibil de fină și conferă o senzație de finețe inegalabilă. Gama de îmbrăcăminte din baby cashmere de la Loro Piana este destinată celor care caută senzații de atingere fără egal în momentele de relaxare absolută. Rar și rafinat, cașmirul baby oferă o senzație sublimă pe piele. Loro Piana creează fiecare element pentru garderoba modernă din acest material delicat, inclusiv pantaloni, pulovere, paltoane și accesorii.

Cașmirul Baby este colectat din sublâna puilor de Capra Hircus, care au între 6 luni și 12 luni. Măsurând 13,5 microni în diametru, delicatețea și finețea cașmirului Baby  sunt fără egal în comparație cu deja finul cașmir, care are în jur de 15 microni.

Pecora Nera®

Pecora Nera® reprezintă rezultatul a două decenii de muncă dedicată a unui crescător din Noua Zeelandă, cu dorința de a restabili importanța și demnitatea oilor Merino negre. Prin selecție atentă, alegând să încrucișeze doar animale cu caracteristici genetice particulare, acest efort a dezvăluit treptat trăsăturile originale ale oilor, precum lâna strălucitoare, rezistența excepțională și culorile distinctive, care variază de la nuanțe amestecate de maro la negru. Cu pasiunea constantă și dedicarea în acest demers, rasa Pecora Nera® trăiește în prezent în forma sa autentică, oferind lână de cea mai înaltă calitate. Pecora Nera® se evidențiază prin textura sa ultra-moale, confortabilă și durabilă, fiind surprinzător de ușoară. Aceasta este alegerea ideală pentru sezoanele de tranziție. Prin utilizarea acestei fibre rare și excepționale, Loro Piana are capacitatea de a crea articole și textile deosebit de fine, cu proprietăți de izolare unice, într-o paletă variată de nuanțe naturale închise.

Tasmanian®

În dicționarul limbii italiene, Tasmanian® este sinonim cu “țesătură ușoară din lână”. Tasmanian® a devenit iconic în anii ’60, o reinterpretare a unei țesături excepționale pe care Loro Piana o producea pentru îmbrăcămintea ecleziastică. Astăzi, la fel ca în trecut, lânile Tasmanian® se numără printre cele mai ușoare din lume, cântărind doar 250 de grame pe metru, și provin de pe insula îndepărtată Tasmania, situată în sudul Australiei. Fibra măsoară doar 15 microni, se remarcă prin extraordinara sa finețe, netezime și fluiditate și oferă un stil impecabil în orice moment și oriunde.

Loro Piana

The Lotus Flower®

În căutarea perpetuă a celor mai prețioase și rare materii prime din lume, Loro Piana a atins culmile excelenței prin The Lotus Flower® – o fibra delicată și prețioasă, obținută din tulpinile sacre ale floarei de lotus.

Recoltată cu grijă între lunile aprilie și ianuarie, fibra este torsionată manual și protejată cu măiestrie de mâinile pricepute ale femeilor locale. Rezultatul este un material prețios, extrem de limitat în producție, 50 de metri de material pe lună. Această țesătură unică este o artă ancestrală, susținută de Loro Piana prin colaborarea cu comunitatea din Myanmar pentru protejarea culturii și mediului.

Cu un diametru între trei și cinci microni, fibra de lotus întrece în finețe bumbacul și inul. Materialul, asemănător cu celuloza, emană o textură ușor neregulată, fiind respirabil și rezistent la cute. Ideal pentru jachetele de primăvară și vară, pentru un singur blazer sunt necesare 6500 de tulpini. Așadar, The Lotus Flower® prinde viață în ediții limitate, adresându-se unor clienți căutători de autenticitate și rafinament.

Storm System®

Inovația Storm System® dezvoltată de Loro Piana transformă țesături în materiale complet rezistente la apă și vânt, păstrând finețea și confortul fibrelor naturale.

Lansată în 1994, Storm System® este marca înregistrată Loro Piana pentru țesături naturale făcute complet rezistente la intemperii prin combinarea materiilor prime cu tehnologie avansată. Storm System® utilizează o barieră dublă. Tratamentul Rain System® formează o barieră invizibilă la suprafață, respingând apa și protejând împotriva murdăriei. Membranele hidrofile din spatele țesăturii mențin temperatura corpului și resping apa.

Green Storm System® oferă protecție împotriva ploii și vântului pentru țesături naturale. Folosește o membrană bazată pe biotehnologie, completată de tratamentul PFC-free Rain System®, protejând mediul. Storm System® garantează confort și performanță, respectând natura și nevoile clienților – atleți, călători și oameni de afaceri – indiferent de vreme, sezon sau activitate.

Loro Piana

Personalizare Exclusivă

Pasionaților de rarități și excepțional, Loro Piana le oferă posibilitatea de a personaliza produse create din cele mai fine și prețioase materii prime din lume.

Puteți aduce ajustări oricărui produs Loro Piana pentru a se potrivi perfect nevoilor dumneavoastră. În plus față de serviciile tradiționale de croitorie pentru haine formale și tricotaje, fiecare piesă vestimentară, încălțăminte, articole de piele și accesorii pot fi personalizate integral. Vă puteți crea propriile combinații dintr-o gamă vastă de materiale de excepție, alegând din peste 1.500 de variații de țesături Loro Piana, inclusiv lâna merino extrafină, cașmirul și baby cașmirul, vicuña și cele mai rare mătăsuri.

Pasiunea  pentru mediu

Protejarea mediului este o prioritate cheie pentru Loro Piana. A atinge calitatea superlativă și a asigura cel mai mic impact posibil asupra mediului: aceasta este filosofia Loro Piana, iar compania a fost întotdeauna angajată în sustenabilitatea mediului.

  • Angajamentul pentru apă curată: de la Quarona până în Mongolia. Toate procesele care utilizează apă sunt efectuate în fabrica din Quarona, unde stația de epurare a apelor uzate în funcțiune din 1987 este o sursă de mândrie pentru întreaga companie. Pe lângă aceasta, Loro Piana se mândrește cu o premieră ecologică: în 2012, a construit prima stație de epurare a apelor uzate din Mongolia, exportând grija pentru această resursă vitală.
  • Energie solară pentru combaterea poluării. Sistemele fotovoltaice instalate în principalele facilități Loro Piana reduc cantitatea de CO2 eliberată în atmosferă și reduc consumul de combustibili fosili, an de an.

Rafinament și tradiție

În lumea rafinată a îmbrăcămintei și tricotajelor, Divizia Textile Loro Piana redefinește frumusețea cu cele mai fine fire de cașmir, lână merino, bumbac și in, materializând luxul pe piețele naționale și internaționale.

Inovație Cromatică: La sediul său din Italia, Loro Piana creează nuanțe inovatoare prin rețete de culori dezvoltate în laboratorul de ultimă generație. Materiile prime sunt vopsite conform standardelor ridicate de calitate și mediu. Apa folosită în proces este returnată naturii cu cel mai înalt grad de puritate.

Eleganță Italiană: Secretele tricotajelor excepționale stau în firele Loro Piana, create din materii prime pure, 100% Made in Italy. Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare explorează peste 600 de tipuri de fire în fiecare an, iar artizanii aduc viață detaliilor fiecărui fir, imprimându-le creativitatea inovatoare.

Loro Piana

 Excelență și Durabilitate:

Calitatea este esența mărcii Loro Piana, iar angajamentul său pentru excelență este evident în fiecare aspect al activităților sale. În acest sens, mărcii îi place să sărbătorească și să premieze excelența în producție și dezvoltarea durabilă.

Premiile “Record Bale” și “Cashmere of the Year” pentru recunoașterea calității: În fiecare an, Loro Piana acordă premiile “Record Bale” și “Cashmere of the Year” pentru a recunoaște și recompensa crescătorii care au produs cele mai fine fibre de lână și cașmir. Aceste premii nu sunt doar o apreciere a muncii lor, ci și o încurajare pentru continuarea eforturilor de a atinge calitatea cea mai înaltă. Din momentul lansării premiului “Record Bale” în 1997, calitatea fibrelor s-a îmbunătățit cu aproximativ 25%, reprezentând un pas constant spre perfecțiune.

Metoda Loro Piana și susținerea dezvoltării durabile în Inner Mongolia: În 2009, Loro Piana a introdus “Metoda Loro Piana” în Inner Mongolia. Această metodă promovează dezvoltarea durabilă, asigurând un echilibru între animale, mediu și populații locale. Aceasta nu doar că susține calitatea cașmirului, dar și contribuie la conservarea habitatelor și la îmbunătățirea vieții comunităților locale.

Într-o lume în care durabilitatea devine tot mai importantă, Loro Piana se remarcă prin faptul că nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea, dar investește în același timp într-un viitor mai bun pentru mediul înconjurător și pentru oameni. Măsura în care Loro Piana integrează excelența și sustenabilitatea în toate aspectele sale arată că moda și responsabilitatea pot merge mână în mână, inspirând astfel și alte mărci să urmeze acest exemplu admirabil.

loro piana

The White Sole

White Sole reprezintă un simbol al colecției de încălțăminte Loro Piana. Încrustate în moștenirea nautică, pantofii cu talpă albă au fost inițial creați pentru purtarea pe iahturi. Aceștia aveau talpa albă pentru a nu lăsa urme pe punte.

Loro Piana White Soles reprezintă o pecete a stilului nautic. Pantofii cu talpă albă sunt considerați semnătura eleganței nautice, potrivită atât pentru un aspect casual și relaxat în oraș, cât și în port. Loro Piana prezintă adidași și mocasini pentru bărbați cu talpă albă pentru primăvară și vară, în diferite nuanțe și stiluri. Moale și confortabilă, încălțămintea cu inspirație nautică completează o gamă largă de aspecte cu originalitate și rafinament.

 

 Cele 5 piese Loro Piana pentru femei în care merită să investiți:

  1. Pulover din Baby Cashmere:  moale și călduros, o adevărată încarnare a luxului.
  2. Pantofi Loafers: Realizați din piele de vițel catifelată de înaltă calitate, combină perfect confortul cu stilul.
  3. Eșarfă din Baby Cashmere: Versatilă, călduroasă și ușoară, un accesoriu ideal pentru toamnă și iarnă.
  4. Palton din Vicuña: Uimitor de moale și rar, o piesă distinctivă care rezistă trecerii timpului.
  5. Geantă Sesia: Simplă, fără logo-uri și confecționată cu măiestrie din piele de vițel netedă, reprezentând calitatea în fața „brandului”.

sesia bag

În inima mărcii Loro Piana pulsează valorile rafinamentului, pasiunii pentru calitate și angajamentul față de materialele excepționale. Aceste elemente sunt încorporate în fiecare fir de casmir, în fiecare țesătură și în fiecare detaliu al produselor sale. Moștenirea bogată și tradiția Loro Piana sunt reprezentative pentru o viziune de excelență care transcende timpul și reușește să creeze o simbioză perfectă între tradiție și inovație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with me

Pick a language

Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from StylishCocktails:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.